No Mario's Sky nakon Nintendove intervencije postao No DMCA's Sky

Igra koja je preuzela i spojila Super Mario i No Man's Sky premise, odlučila se narugati često agresivnim pravnim superherojima.

Napisao  Utorak, 06 Rujan 2016

Digital Millennium Copyright Act., odnosno DMCA je pravni akt koji vlasnike autorskih prava na neko ime ili proizvod brani od digitalnog kopiranja na internetu. Upravo je Nintendo odlučio zaštiti svoje autorsko vlasništvo, i to protiv ASMB Gamesa, malog indie tima koji je je odlučio spojiti popularnog Marija s No Man's Sky, a zatim su igru ponudili besplatno cijelom internetu.

Kako se to Nintendu i nije baš svidjelo, originalnu igru su trebali ukloniti s interneta. Autori su Marija zamijenili sa Spaceman Finnom, koji se sad upustio u svemirsku pretragu za princezom Mango, umjesto princezom Peach (engl. breskva), te su izdali igru pod novim imenom. Tako je No Mario's Sky postao No DMCA's Sky, s čim su se autori svjetski narugali Nintendu.

Spaceman_Finn_vs_Super_Mario.png

Spaceman Finn versus Super Mario.

No DMCA's Sky u svojem finalnom izdanju je besplatna igra s proceduralno generiranim svemirom, odnosno levelima u stilu Super Mario igara. Svi ljubitelji Nintendovog Marija će je obožavati, pogotovo jer igra sa svakim prelaskom pruža nove izazove, te kao takva teoretski može imati gotovo beskonačnu trajnost. Tu je usporedba i s nedavno izašlim No Man's Sky, koja će igračima pružiti zasigurno manju dozu razočaranja. Cilj igre, odnosno princeza Mango svakako je primamljiviji od onog što nudi NMS.

Igru možete besplatno preuzetiovdje, a mnogima će se svidjeti činjenica kako je igriva i s kontrolerom.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1