Half-Life je trebao imati vlastite karte na Steamu

Valve je prije 3 godine pokrenuo inicijativu, ali bez realizacije.

Napisao  Srijeda, 07 Rujan 2016

Digitalne karte za trgovinu su danas sasvim normalna pojava na Steamu. Mnoštvo igara posjeduje vlastiti set karata, ali iznenađujuće za Valeov Half-Life je izostala implementacija. Karte zarađujete igrajući određeni naslov, a dovoljno je imati samo pokrenutu igru kako bi se aktivirao brojač i kako bi počeli skupljati nasumične karte.

Minimalan broj karata za jednu igru je 4, a prilikom skupljanja postoji velika mogućnost da ćete dobiti duplikate. U tom slučaju kartama možete trgovati u trgovini u obliku razmjene za one koje vam nedostaju ili za stvarni novac. Novcem možete kupiti karte koje vam nedostaju kako bi kreirali značku za pojedinu igru, a to vam donosi iskustvo koje povećava vaš rang na Steam profilu, donosi vam mogućnost kreiranja Boost packova za igre, pozadine za vaš desktop i slično.

Još daleke 2013. godine Valve je regrutirao Davida Thanya, umjetnika koji je trebao kreirati karte, značke i emotikone za Half-Life, ali nažalost implementacija nikad nije realizirana. Prema Thanyu jedan od razloga može biti što karte nemaju retro izgled kakav bi trebale imati za igru iz 1998. godine, a kako izgleda cijeli set pogledajte i prosudite sami.

{gallery}hlcard{/gallery}

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.