Konami ponovno osakatio Pro Evolution Soccer na PC-u

Iako smo smatrali i vjerovali da je s novom generacijom konzola i iznimno sposobnim Fox Engineom napokon došao trenutak da vizualno neće biti međuplatformskih razlika u slučaju PES-a, Konami nas je opet opovrgnuo.

Napisao  Subota, 17 Rujan 2016
PES 2017 na PC-u po svemu sudeći nastavlja trend ružnije verzije u odnosu na one konzolaške (PS4 i Xbox One). Isti slučaj dogodio se i s prošlogodišnjim PES-om 2016. Tada smo još i mogli vjerovati kako je Konamiju potreban dodatni period prilagodbe na novi pokretač i da će sljedeće godine stvari izgledati bolje. Međutim nije. Iako je Metal Gear Solid V pokazao da PC verzija može po svemu biti jednaka, čak i superiorna  konzolaškim verzijama, u slučaju PES-a 2017 to je ciljano onemogućeno.

Uostalom, pogledajte i sami:

PES 2017 usporedba

Iz viđenog može se jasno uočiti da je na PC-u trava puno manje gustoće i detalja, boje su isprane i blijede. Srećom, za razliku od PES-a 2016 na PC-u gdje su pojedini segmenti igre izgledali čak i lošije, barem su modeli igrači na otprilike istoj razini u novoj iteraciji virtualnog nogometa, što se može reći i za fiziku lopte te animacije.

Na nesreću, iz ponajviše Konamiju poznatih razloga platformska segregacija se nastavlja, pa smo dobili to što smo dobili. Ako imate mogućnosti, igrajte ovaj naslov na konzoli (PS4 i Xbox One, ako želite najbolje iskustvo).

FicoLegend
2016 Ruj 17 02:36:04 PM
Konami radi ono što je EA radio od Fife 08 do Fife 11... Sramota.
Ulogiraj se da bi komentirao.