Uoči izlaska kompletno razotkriven PlayStation VR, saznali smo neke manje poznate detalje

Iako će u Hrvatsku PS VR stići nešto kasnije, valja se upoznati sa svim mogućnostima.

Napisao  Utorak, 04 Listopad 2016

Iako još uvijek ne znamo kada će PlayStation VR biti dostupan u Hrvatskoj i ostatku regije, na zapad uređaj stiže već idući tjedan. Tako od četvrtka 13. 10. PlayStation VR i službeno stiže u prodaju, a Sony je za tu priliku na svojem PlayStation Blogu odlučio totalno razotkriti svog VR aduta. Tu smo pronašli i nekoliko manje opće poznatih informacija, a sve vam donosimo u nastavku teksta.

Napominjemo, ako se sad prvi put susrećete s PlayStation VR-om, predlažemo pročitati naš vodič gdje ćete pronaći sve što trebate znati.

Što sve skriva Processor Unit?

Kada smo prvi put ugledali omanju kutijicu koja dolazi u paketu s PS VR, prvo smo pomislili kako bi se unutra možda mogao skrivati komad hardvera koji će dodatno osnažiti PS4 konzolu. Međutim, to ipak neće biti slučaj.

PS_VR_processing_unit.jpg

PlayStation VR Processor Unit prikaz svih konektora.

Dakle PS VR Processor Unit neće pružiti nikakvu dodatnu snagu PS4. Asistirati će mu jedino kod procesiranja 3D zvuka, potrebnog za punu imerziju u virtualnu realnost. Dalje, "kutijica" će omogućiti istovremeni prikaz slike na dva uređaja, odnosno na PS VR i TV istovremeno, što otvara mogućnost interakcije više igrača s igrom.

PS VR Processor Unit podržava prikaz 4K rezolucije, međutim, ako imate televizor koji podržava HDR, kroz ovaj komad hardvera nećete moči uživati u toj tehnologiji.

Koliko igara nas očekuje na izlasku?

Na samom izlasku VR uređaja će biti spremno 26 igara, a brojka bi se trebala popeti na 50 do kraja 2016. godine. Od toga bismo izdvojili EVE: Valkyrie, Guerrilinu mutliplayer borbu robotima RIGS, PlayStation VR Worlds koji donosi cijeli niz mini igara poput London Heist, popularni Job Simulator i druge. Na izlasku tu će još biti "spin-off" igre popularnih PS4 ekskluziva poput Driveclub VR-a i Until Dawn: Rush of Blood.

Uoči izlaska, PlayStation Store će dobiti nadogradnju sa PS VR sekcijom igara, tako da će sve igre biti moguće kupiti i u digitalnom obliku. Uz uređaj će doći i Playroom VR koji bi trebao biti nešto bogatiji od njegove PS4 verzije. Također, Sony nas vraća u neka ljepša vremena s demo diskom koji će se nalaziti u paketu, a na kojemu će se nalaziti 8 demo igara.

Je li PlayStation VR štetan za zdravlje?

Prema Sonyju, njihov VR uređaj po zdravlje nije ništa štetniji od običnog televizora. Ipak, preporučuje se uzimanje 15-minutne pauze svakih sat vremena. Međutim, neće svi korisnici isto doživjeti VR iskustvo. Neki će možda iskusiti različite mučnine i vrtoglavice, stoga prije kupnje uređaja svakako isti i isprobajte u trgovini ili kod prijatelja. VR ipak za svakoga, kao što je to slučaj i s "običnim" video igrama.

Podsjećamo, za funkcioniranje uređaja je potrebna i PlayStation Camera, stoga dok čekamo izlazak uređaja na našim prostorima, preporučamo krenuti u nabavku iste. U Hrvatskoj se prilično često može pronaći PS Camera na sniženju, a poslužiti će i razni oglasnici kao nešto jeftinija solucija.

S1r1uS
2016 Lis 05 12:41:02 AM
Još uvijek skup sport a premalo sadržaja iako volio bih probati. Nadam se da Sancta D. bude imala verziju za probu...
Ulogiraj se da bi komentirao.