GTA V svojim vlasnicima samo u protekloj godini donio preko $700 milijuna

Rockstar i Take Two zadovoljno trljaju ruke.

Napisao  Srijeda, 05 Listopad 2016

Više nije novost da je GTA franšiza izrazito popularna, a samim time i lukarativna, ali ovako velike prihode od tri godine stare igre zaista nismo očekivali. GTA V i dalje drži vrhove ljestvica prodaje, međutim, njegova online komponenta je glavni "krivac" izrazito velikim prihodima.

Kako je to twitteraš @ZhugeEX lijepo iščitao iz Take Two financijskih izvješća, GTA V je samo u proteklih godinu dana zaradio preko 700 milijuna dolara! To je čak i veća zarada od prošle godine, što je izraziti raritet u industriji! Impresivno je da neki proizvod s godinama dobiva na popularnosti, umjesto da ona postepeno slabi.

Očito je, Rockstar je sa svojom online komponentom pogodio u "sridu". Očito je i to da GTA Online igrači vole kupovati Shark kartice. Pa smo bacili pogled na PlayStation Store i primijetili kako Great Shark White Card košta skoro kao pola igre, odnosno 115 kuna, što je protuvrijednost u igri od $1,250,000. Što je pak dostatno za jedan solidni warehouse. Ili polovicu Progen Tyrusa, automobila iz posljednje Cunning Stunts nadogradnje.

Lijepo je vidjeti da Rocstarovcima ovako dobro ide. Kako i nebi, kad je njihov GTA Online definitivno primjer kako se igre (p)održavaju nakon izlaska. Međutim, znači li i to kraj izlasku klasičnih GTA igara u izdanjima na kakve smo naviknuli?

Deadwalker
2016 Lis 05 02:43:27 PM
GTA 5 je realno najbolji launch neke igre u povijesti cijele industrije, da ne ulazim uopće u cijelu ideju online komponente s kojom će Rockstar musti novce u narednim godinama.
Solid Snake
2016 Lis 05 02:57:07 PM
Očit primjer kako jedan serijal može imati hrpu nastavaka, a da u isto vrijeme konzumenti ne osjećaju gušenje istim. Pravo tajmiranje izlaska i visoka produkcija su trademark Rockstara (among others). Oni uspijevaju zaraditi sa jednim GTA naslovom jednako skoro kao i 5 Call of Dutyja.

A za tajmiranje sjetite se samo kako su PC korisnici bili ogorčeni konzolaškom ekskluzivnošću i onda nakon izlaska PC verzije i odličnog porta sve se zaboravilo te su i PC korisnicima i novopečenim kupcima "nex-gen" konzola dali razlog da nastave trošiti svoje novce (potpuno zasluženo naravno).

Dovoljan primjer je uzeti naj steam prodavane naslove i vidjeti da ne silaze sa top 10 liste.

Da su godišnje forsirali i zatrpavali nas GTA igrama, danas bi možda bili omraženi među fanovima (uzimam primjer AC i CoD).

Mala briga u mojoj glavi je odlazak Benzija, koji je bio jedan od stubova Rockstara. Tko ne zna, neka googlea.
Ulogiraj se da bi komentirao.