Soundtrack za indie hit igru Inside kreiran uz pomoć ljudske lubanje

Iako Inside kao indie igru nismo mogli dovoljno nahvaliti u komentarima i samoj recenziji, evo i nove informacije o Playdeadovom hitu koja ide u kategoriju pomalo morbidnog.

Napisao  Ponedjeljak, 10 Listopad 2016
Inside je bez sumnje mračna, sumorna i pomalo depresivna igra, koja i prečesto naginje hororu. Kako vam uz to zvuči informacija i da je lubanja nekog nesretnika završila kao instrument koji je pomogao u stvaranju igrinog soundtracka? Brrr, upravo je to i bio slučaj.

Martin Stig Andersen, glavni dizajner zvuka u Playdeadu (u razgovoru za Gamasutru) odlučio se za ljudsku lubanju kao svojevrsni zvučni filter, koji je uz pomoć malog zvučnog postprocesiranja pripomogao u njegovoj zamisli, pa je tako stvoren i soundtrack za završnu verziju Insidea.

„Svaki put kad započnem novi projekt želim i jedinstveni, originalni zvuk. Ne u smislu glazbenog stila, već više kvalitete zvuka s kojom možete identificirati projekt. Upravo je ljudska lubanja dala ikonički potpis. Primjerice, preko zubi lubanje dobio se uznemirujući, a opet čudnovato poznat zvuk;“ otkriva Anderson.

Eto, istina da će možda novim igračima Insidea ova informacija o kreiranju soundtracka biti zanimljiva, možda i odbijajuća, ali jedan od umjetnika ove igre objasnio je razlog korištenja neuobičajenog instrumenta. Nadajmo se samo da do lubanje nije došao nezakonitim radnjama.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1