Skorašnjim ažuriranjem Chrome postaje u prosjeku 50% manje zahtjevan po pitanju RAM-a

Iako je Google s novim Chromeom 53 postigao značajno smanjenje po pitanju energetske učinkovitosti i duže baterije na svim uređajima, u planu je i dodatno poboljšanje najpopularnijeg internetskog preglednika.

Napisao  Utorak, 11 Listopad 2016

Chrome 55 koji stiže ovog prosinca smanjit će zahtjev za memorijom u prosjeku za oko 50%, tvrde stručnjaci u Googleu. Poboljšanje bi trebali zamijetiti na svim uređajima s novom verzijom Chromea, a najviše će u cijeloj priči profitirati upravo korisnici sa starijim smartphoneima koji imaju od 512 MB do 1 GB memorije. Do poboljšanja je došlo zahvaljujući optimiziranju i ručnom kodiranju dijelova V8 Javascript pokretača za Chrome. Interna testiranja na internetskim stranicama poput onih New York Timesa, Reddita i YouTubea pokazala su uštedu u zauzeću RAM-a u prosjeku od 50%.

Najavljena poboljšanja Chrome preglednika uslijedila su nakon što se Microsft hvalio većom energetskom učinkovitošću i brzinom preglednika Edge. Očigledno da imamo još jedan slučaj zdrave konkurencije od koje će najviše koristi imati sami korisnici ovih programa.

Noćna Mandragora
2016 Lis 11 03:47:46 PM
giphy.gif
Zero
2016 Lis 11 06:05:51 PM
:D

Meni je ovo samo donekle bitno jer jedino na mobitelu koristim Chrome, i to se trudim da bude što je manje moguće. Svejedno, pohvala Googleu.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1