Samsung i Valve misle ozbiljno, Steam Link stiže na Samsungove televizore

Kućne konzole dobivaju još jedan vid konkurencije.

Napisao  Četvrtak, 13 Listopad 2016

U Seattleu se ovih dana održava Steam Dev Days konvencija. Unatrag nekoliko godina u ovo vrijeme imamo priliku slušati o inovacijama koje će oblikovati PC gaming, a samo jedna u nizu je ova koju donosimo danas. Naime, Valve i Samsung su udružili snage, pa će ubuduće u svim novim Samsung pametnim televizorima biti integriran Steam Link, uređaj koji omogućuje bežično streamanje sadržaja s PC-ja na velike TV ekrane.

steamtv.jpg

Samsung na velika vrata ulazi u naše stanove i sjeda u naše kauče.

Steam Link je u prodaju pušten krajem prošle godine, te se u praksi pokazao kao prilično zgodna alternativa povlačenju dugačkih HDMI kablova od PC-ja do televizora. Steam Link je tako omogućio samo jednim klikom pretvaranje PC igračkog iskustva u nešto udobnije "kauč iskustvo", tako za relativno mali novac konkurirajući popularnim kućnim konzolama poput PS4 i Xbox Onea.

Samsung je prošle godine u partnerstvu sa Sonyjem na nekim svojim televizorima već omogućio PlayStation Now uslugu streamanja PlayStation igara putem interneta, a integracija sa Steam Linkom samo je još jedan dokaz kako Samsung gaming i gamere shvaća sve ozbiljnije.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.