PlayStation 4 uskoro dobiva službenu tipkovnicu i miš, stiže li kraj kompetitivnom igranju na konzolama?

Solidna periferija stiže od Sonyjevih partnera, no jesu li to PS4 igrači uopće tražili?

Napisao  Četvrtak, 13 Listopad 2016

Početkom studenog na PS4 stiže eksterna periferija u vidu tipkovnice i miša. Iako se ne radi o Sonyjevom originalnom proizvodu, TAC Pro komplet je službeno licenciran od strane Sonyja, te se kao takav i reklamira na Sonyjevim stranicama.

TAC_Pro.jpg

TAC Pro izgleda atraktivno, no koliko će biti koristan u praksi?

TAC Pro tipkovnica i miš tako donose dašak PC-ja, koji bi na konzole trebao privući sve one koji ne mogu smisliti klasične kontrolere. Tu su, dakle, osnovne WASD mehaničke tipke za kretanje, kao i one okolne za support funkcije, dok miš radi na rezoluciji od respektabilnih 3200 DPI točaka. Periferija će biti potpuno programabilna, te će tako podržavati spremanje više korisničkih konfiguracija. Za takav konfort na konzolama će trebati izdvojiti $150.

Kraj kompetitivnog multiplayer igranja na PS4? Ne baš.

Sve to zvuči jako dobro i atraktivno, no trebamo li se bojati kako će igrači sa TAC Pro periferijom dobiti nekorektnu prednost naspram nama ostalima koji koristimo, realno, inferiornije kontrolere?

Praksa je pokazala kako to ipak neće biti slučaj. Naime, takvi i slični licencirani proizvodi na konzolama ne stvaraju prednost, pošto su proizvođači primorani oslabiti karakteristike miša, koji se u praksi ponaša slično kao desna gljivica Dualshock 4 kontrolera. Takva licencirana oprema trebala je proći kroz niz testiranja da bi je proizvođač optimizirao, sve kako bi rezultati u praksi bili slični onima na klasičnim kontrolerima.

Dakle, TAC Pro je dobrodošla dopuna sad već brojnoj PS4 periferiji, te kao takva solidna i, prije svega, poštena alternativa klasičnom DualShock 4 kontroleru.

Raptor-U
2016 Lis 13 10:52:30 AM
Kao fol ta novotarija ima za zadatak olaksati muving onim igracima ps koji kao ne vole klasicni ps kontroler ?? Halo... Ta prica Sony-ja ne drzi vodu. Pa tko vrag igra na ps ako mu ne odgovara kontroler? Takvi koji vole tipkovnicu a mrze kontroler igraju na pc. Zapravo tu se radi o losem pokusaju Sony-ja & partnera kako naivcima uzeti novac za nesto sasvim nepotrebno.
19Marksman89
2016 Lis 13 11:35:33 AM
Ja igram na PC-u sa kontrolerom bas svaku singleplayer igru.Mis i tipkovnicu koristim u multiplayeru jer moram i lakse je.
Nexus
2016 Lis 13 11:39:20 AM
Quote:

Kao fol ta novotarija ima za zadatak olaksati muving onim igracima ps koji kao ne vole klasicni ps kontroler ?? Halo... Ta prica Sony-ja ne drzi vodu. Pa tko vrag igra na ps ako mu ne odgovara kontroler? Takvi koji vole tipkovnicu a mrze kontroler igraju na pc. Zapravo tu se radi o losem pokusaju Sony-ja & partnera kako naivcima uzeti novac za nesto sasvim nepotrebno.
Što Sony ima sa time?
Oni su im dali licencu pa radi što želiš...uostalom konzolase ovo ne zanima pa ni neće zaživjeti...nije ovo prvi puta jer ima i drugih miševa i tipkovnica za PS4.
Ovo je samo izbor...
Fenix
2016 Lis 13 11:40:17 AM
Quote:

Zapravo tu se radi o losem pokusaju Sony-ja & partnera kako naivcima uzeti novac za nesto sasvim nepotrebno.
Ovo si super napisao. Dosta će ih kupiti s namjerom da steknu prednost u multiplayjeru, dok je u biti neće dobiti.

Što se tiče ostatka potencijalne klijentele, prije će zainteresirati PC igrače koji ne mogu smislit kontrolere, a imaju želju odigrat neke od kvalitetnijih PS ekskluziva. Recimo Marksman kao PC igrac voli igrat s konrolerom, ali ima onih koji ga ne mogu smislit.
Raptor-U
2016 Lis 13 12:53:27 PM
Sto Sony ima sa time? Ako se neki proizvod reklamira na Sony-jevim sluzbenim stranicama, tada se ta reklama i placa Sony-ju. Dakle obostrana korist je kristalno jasno vidljiva. Odgovor Nexusu.
S1r1uS
2016 Lis 13 06:39:53 PM
Glupost, ovo konzolama ne treba. Mogu oni downgrejdat periferiju koliko hoce ali miš je miš. Uvijek daleko precizniji od gljive.
Chaky
2016 Lis 14 10:24:51 AM
Quote:

... Mogu oni downgrejdat periferiju koliko hoce ali miš je miš. Uvijek daleko precizniji od gljive.

Bas to.
Samo treba vidjeti kako se to ponasa u stvarnosti, te kolika ce biti cijena.  :D
Mis me nije niti malo impresionirao, dok mi ova spravica s lijevom gljivom i tipkama djeluje zanimljivo.

Ne znam koja je tehnologija i nacin emuliranja iza XIM4.
Logitech G700 (5700dpi) je slican upravljanju gljivom.
G500s (8200dpi) je puno ugodniji za koristenje. Dok bi bio idealan G502 (12000dpi).
Fenix
2016 Lis 14 10:29:13 AM
Ja sam kiksao u clanku, odnosno izostavio cijenu. Znaci cijena je poznata, 150 dolara.
Ulogiraj se da bi komentirao.