Blizzard će uskoro najaviti Diablo 4? Nešto se kuha pred nadolazeći BlizzCon 2016

Osim Diabla 4, nagađanja uključuju novu ekspanziju za Diablo 3 i HD Remaster drugog nastavka.

Napisao  Ponedjeljak, 17 Listopad 2016

BlizzCon 2016 započinje 4. studenog ove godine, a puno prašine se podiglo oko najnovijih glasina o novom nastavku Diabla. Već smo pisali o tome kak je Tom Chilton napustio razvoj World of Warcrafta i svoje znanje usmjerio na novi projekt u Blizzardu. Ostaje nejasno što to znači "novi projekt" u Blizzardu, jer tehnički to može uključivati i novu ekspanziju za Diablo 3 ili čak HD izdanje Diabla 2, kojeg i danas mnogi smatraju najboljim nastavkom serijala.

Najzanimljivija glasina stiže od YouTube korisniska Ryhkker koji je dobio svoj promo paket za BlizzCon 2016, a unutra se nalazila prigodna vrećica s kockama za D&D u tematici Diabla. Sama vrećica je imtiacija kože, a zanimljiv je logotip na njoj koji prikazuje generički Diablo znak, ali ovaj put s četiri vrha unutar koji se nalazi veliko slovo "D".

d4-bag.jpg

Osim toga, u vrećici se nalazi i kocka s četiri strane, koja se s koristi prilikom D&D igranja, a s obzirom na broj strana, igrači je zovu "Die 4" ili skraćeno "D4" što sugerira na četvrti nastavak Diabla. Sama kocka je gotovo neupotrebljiva u igranju zbog lošeg printanja brojeva na njoj, a još jedna zanimljivost je raspored istih, jer ako se pogleda strana na kojoj piše broj 1, onda bi na normalnoj D&D kocki sve strane trebale imati broj 1, međutim, to nije slučaj kod ove kocke, jer prva strana pokazuje broj 1, druga broj 1, a treća broj 4, što čini datum 4.11., odnosno datum održavanja novog BlizzCona.

d4-dice.jpg

Ove godine na BlizzCon dolaze David Brevik i Bill Roper, jedni od ključnih ljudi Diabla 2, koji su napustili Blizzard i krenuli nekim drugim poslovnim putevima. David je bio voditelj projekta Diablo 2, dok je Bill bivši predsjednik Blizzard North, te jedan od glavnih producenata drugog nastavka Diabla. Znači li ovo povratak veterana u Blizzard kako bi radili na Diablu 4 ili možda na remaster ediciji drugog nastavka? Vrijeme će pokazati što je istina, a za kraj još samo jedna observacija kako ovogodišnji prostor na BlizzConu 2016 ne nosi naziv "Diablo 3", već samo "Diablo".

Milicevic87
2016 Lis 17 04:11:46 PM
U mogucem nastavku diabla i ako izadje na konzole, volio bi da mogu birati izmedju allways online ili offline verzije igre. Diablo 3 je super na konzolama samo da nema glupih hakera, koji su totalno upropastili online komponentu igre.
Fenix
2016 Lis 17 08:30:21 PM
Bogami dobra teorija se ovdje razvila i mora se nesto stvorit. Ja nekako navijam za remaster dvojke
Kharnthebetrayer
2016 Lis 17 08:48:50 PM
Super bi mi sjela i ekspanzija za trojku ( dajte nam necromancera! ) ali bogami i nova igra. Bilo bi cool da ubace neku novu klasu tipa neki occultist ko u grim dawn, ili demonologist. Ili neki shapeshifter, blah, pijan sam i prica mi se. :D
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget