• PS4
  • XONE

Red Dead Redemption 2

DATUM IZLASKA: 26.10.2018.

IZDAVAČ: Rockstar

DEVELOPER: Rockstar

ŽANR: Western akcijska avantura

Pachter vjeruje u izlazak Red Dead Redemptiona 2 za PC

„Rockstar je marketinški briljantan, ponašaju se poput Trumpa i to im polazi za rukom“, izjavio je Michael Pachter.

Napisao  Ponedjeljak, 24 Listopad 2016
Najava Red Redemptiona 2 prošlog tjedna je protekla dijelom u nevjerici zbog izostavljanja PC verzije. Iako je bilo očekivano, nije se spominjala niti verzija za novu Nintendovu konzolu. Originalni Red Dead Redemption nije stigao na PC, no uzevši u obzir uspjeh Grand Theft Auta V na PC-u, naročito GTA: Online, te izvjesni naglasak na online modu u RDR 2, tim je više neshvatljivo zašto PC verzija nije najavljena.

Michael Pachter, poznati analitičar iz Wedbush Securities ponudio je svoje stručno objašnjenje u razgovoru za Gamingbolt. „Ključna riječ je trenutak najave. Sličan razvoj događaja i najavljivanja imali smo i za GTA V, koji je inicijalno planiran samo za PS3 i Xbox 360, s najavom koja je uslijedila krajem 2011. godine. Najava PC verzije uslijedila je par mjeseci nakon one za Xbox One i PS4, što je bilo u lipnju 2014. PC verzija je naposljetku izašla 2015. godine.

Dakle, Rockstar ima povijest pažljivo tempiranih najava tijekom vremena, i to odrađuju savršeno dobro. Uzmimo u obzir najavu RDR 2, koja je stigla uoči tjedna kada izlazi Battlefield 1, dok je izlazak prvog trailera bio uoči Titanfalla 2. Briljantan je marketing kojim kradu „show“ igrama koje tek izlaze. Rockstar je jako dobar u preusmjeravanju pozornosti. Prava „Trumpovska“ taktika koja prolazi u medijima. Vjerujem da će imati i trailer za neku od igara uoči izlaska novog Call of Dutyja, to uopće ne bi iznenadilo“, izjavio je Pachter.

Uzevši u obzir Pachterove izjave i dobro nam znanu Rockstarovu praksu, za očekivati je da doista uslijedi najava RDR 2 za PC, vjerojatno tek mjesecima ili koju godinu nakon izlaska igre za PS4 i Xbox One. S obzirom na izvjesni naglasak na online mod u RDR 2 i mikrotransakcije, Rockstaru je možda i bolje da ne odugovlače previše s monetiziranjem uspjeha na kojem počiva kultni RDR.

U međuvremenu, pisali smo o peticiji koja je u ovom trenutku na oko 40 000 potpisa.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Sve o Red Dead Redemptionu 2

Aktualno