Rockstar se igra policajaca, "zaplijenio" ogromne svote novca u GTA Online

Igrači koji su na ilegalan način stekli zaradu ostali su bez nje, a postrožena su i pravila za suspendiranje prevaranata.

Napisao  Srijeda, 26 Listopad 2016

Svatko tko se upustio u istraživanje i zabavu u GTA Online svijetu vrlo brzo je naišao na problem s varalicama ili cheaterima, cheaterima kako ih puno češće nazivamo. Na probleme se nailazi na svim platformama, a najviše se tu ističu metode za "nezakonito" stjecanje fiktivne valute u igri.

Problem s "cheaterima", pogotovo u online igrama veoma je delikatan. Naravno da se želi biti pošten prema igračima koji poštuju pravila, ali se developeri boje da bi svako drastično postroženje pravila moglo igrače masovno udaljiti od igre, a to nikako ne žele.

Tako Rockstar još uvijek nije posegnuo za direktnim isključivanjem igrača, kao što se to radi u Overwatchu ili The Divisionu, već se odlučio na jednostavan potez - uklanjanje valute s bankovnih računa u igri, ako je taj novac stečen varanjem ili igranjem modificirane verzije igre. Bitna stvar je također da se novac kupljen mikrotransakcijama neće dirati.

gtaonline

Rockstar se ne namjerava zaustaviti na oduzimanju novca već od danas provodi i strožu politiku kad je u pitanju isključivanje igrača

Rockstar nije stao samo na "likvidaciji" računa, već je postrožio i svoju politiku (KLIK)kad su u pitanju suspenzije igrača. Od sad, kad igrač dobije privremeni "ban", obrisat će mu se cijeli napredak u GTA Online, ostat će bez svega što je posjedovao i ispraznit će mu se "inventory", bez mogućnosti za žalbu. Drugi prekršaj donijet će trajno isključenje iz igre.

Iako se nova pravila čine prilično strogima za igru koja postoji već tri godine, podržavamo politiku kojom će se smanjiti broj "cheatera". Moramo samo reći da smiješno zvuči da se u GTA Online novac zarađuje tako da igrač provodi ilegalne aktivnosti, a istovremeno mu od developera prijeti kazna za oduzimanje novca koji je stečen na "ilegalan" način i varanjem. Namig.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.