Bethesda će ubuduće odbijati slati rane kopije igara recenzentima

Na Bethesdinom blogu osvanuo je post koji nagovještava kraj ere kompletnijih recenzija prije samog izlaska Bethesdinih igara.

Napisao  Srijeda, 26 Listopad 2016
Tako u Bethesdinoj obavijesti stoji da kompanija cijeni recenzije medija, ali da samo nastavljaju trend koji je počeo s novim Doomom, kada su poslali kopije igara recenzentima dan prije samog izlaska igre. U tome vrijeme razlog za takav čin je bila online komponenta, za koju su u Bethesdi rekli kako neće biti funkcionalna sve do prije izlaska igre. Namjera je bila da svi dobiju priliku u potpunosti iskusiti čari mrežnog moda, što je očito uključivalo i recenzente.

Međutim, najnovija odluka zahvatit će nadolazeće igre poput Dishonoreda 2 i Skyrim Special Edition. Obje igre nemaju mrežni mod, odnosno radi se o igrama samo za jednog igrača. Bethesdino objašnjenje ovaj put je kako žele da svi iskuse njihove igre u isto vrijeme.

Štoviše, u Bethesdi su priznali da se „neki“ igrači uvelike oslanjaju na recenzije prilikom kupnje, pa su dodali: „U tom slučaju ohrabrujemo igrače da sačekaju mišljenja svojih omiljenih recenzenata“.

Eto, možemo zaključiti da se u Bethesdi ne boje negativnih povratnih informacija od strane medija. Možemo se zapitati kome ovaj potez ide u prilog, ali odgovor je samo jedan – Bethesdi. Davati kopije igara dan prije znači da ćemo vjerojatno češće viđati zbrzane i nakaradno šture recenzije na internetu, sve u svrhu kako bi bi pojedini mediji bili ažurniji u odnosu na ostale. Bethesda će s druge strane imati veću moć prikazati igračima ono što oni žele da vidimo, dok nitko neće moći istaknuti probleme igre u konačnoj verziji, barem ne prije nego u Bethesdi budu smatrali da je to u redu. Odgovor na pitanje je li jedan dan dovoljan za konstruktivnu recenziju i kompletnu kritiku vjerojatno znate i sami po vlastitom iskustvu.

Ako ništa drugo, odgovor što je najpametnije za činiti ponudila je i Bethesda. Čekajte naknadne recenzije i zaboravite na prednarudžbu.

Nenad_87
2016 Lis 26 09:02:09 PM
To je da ljudi ne saznaju da su ( opet ) izbacili nedovršen proizvod.
S1r1uS
2016 Lis 26 09:11:31 PM
Malo po malo svi će ovo početi raditi...
someone
2016 Lis 26 11:26:19 PM
Hvala bogu pa mi kao kupci imamo vrlo jednostavno rjesenje a to je da ne prednarucujemo igre. Strpis se par dana, pogledas ili procitas recenzije i odlucis.


Sent from my iPad using Tapatalk
ThaUrban
2016 Lis 27 10:22:36 PM
Čovjek bi pomislio da neće biti toliko prednarudžbi ako misle tako funkcionirati, ali opet ima jako puno fanova koji igru moraju imati day1 :S
Ulogiraj se da bi komentirao.