AMD potvrdio kako Zen procesori dolaze početkom 2017. godine

Novi, moćniji i konkurentniji AMD procesori će uskoro napuniti police trgovina.

Napisao  Četvrtak, 27 Listopad 2016

Glavna žena AMD-a, Lisa Su, potvrdila je kako Zen procesori, kodnog imena Summit Ridge, izlaze u prvom kvartalu 2017. godine, te će biti izravna konkurencija Intelovim Core i5 i i7 serijama. AMD očekuje dobru početnu potražnju za Summit Ridgeom, te se nadaju kako će upravo Zen serija popuniti prazninu koja se trenutno nalazi u njihovoj ponudi.

Prvi modeli Zen desktop procesora se očekuju u siječnju sljedeće godine, zajedno s novim X370 matičnim pločama, koje su nužna kupovina ako želite koristiti novu liniju AMD-ovih procesora. Još jedan ultimatum je i korištenje operativnog sustava Windows 10, kao što je i Intel najavio sa svojom nadolazećom Kaby Lake serijom. Izlazak high-end modela matičnih ploča i Zen procesora će biti nešto kasnije, kao što je to bio slučaj prilikom distribucije u svim dosadašnjim generacijama.

Specifikacije su još uvijek nepoznanica, ali je potvrđeno kako će AMD plasirati procesor s 8 jezgri i 16 dretvi, čije ukupne performanse u prvim testovima nadilaze Intel Broadwell-E. Međutim, treba pričekati službeni izlazak i testove na širokoj paleti konfiguracija i u stvarnim zadacima odnosno aplikcijama.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.