Battlefield 1 nadogradnja donosi mogućnost najma servera, novi mod i još mnogo toga

Iz DICE-a su predstavili plan za budućnost svojeg BF1.

Napisao  Petak, 04 Studeni 2016

Početno Battlefield 1 ludilo je prošlo, launch je bio relativno bezbolan po krhke EA servere, igru smo recenzirali, a najhrabriji (velika većina) su ostali i dalje igrati. Tako je došao trenutak i za momke iz DICE-a da se osvrnu na BF1 start i predstave planove za onu bližu budućnost. U nastavku vam donosimo sve što nas čeka.

Najam servera i hardcore mod

Do kraja studenog stiže mogućnost najma servera, kako na PC-ju tako i na konzolama. Na Battlefield forumu smo pronašli cijene, a one su:

  • 1 dan: $1.99 (PC: $2.99)
  • 7 dan: $7.99 (PC: $11.99)
  • 30 dana: $26.99 (PC: $42.99)
  • 90 dana: $64.99 (PC: $99.99)
  • 180 dana: $99.99 (PC: 149.99)

Kao što možemo primijetiti, cijene na PC-ju su osjetno veće, što se vjerojatno neće svidjeti mnogim igračima. Međutim, razlog tome je prilično prilično prihvatljiv. Naime, serveri na PC-ju će se osvježivati u 60Hz, dok će na konzolama to biti u upola manjoj frekvenciji — 30Hz. To su frekvencije koje su i dosad bile pristune, tako da ako niste imali iskustva s nekim većim problemima (hit detekcija) onda razloga za brigu nema.

rent_a_server.jpg

Na rentanim serverima moći ćemo postaviti konstantnu maglu, ili je pak kompletno isključiti.

Na unajmljenim serverima će se moći mijenjati gotovo svi parametri, od broja ticketa i postotka ozljede od strane metka, pa do dopuštenih oružja i vremenskih uvjeta. Također, moći će se isključiti mini mapa i friendly fire što će igru približiti hardcore serverima koje poznajemo iz prošlih igara, dok će oni službeni hardcore serveri stići "uskoro".

Fog of War mod i redizajn Suez mape

Dizajn Suez mape, odnosno razmještaj zastava na istoj mnogim igračima se nije svidio. Tako su iz DICE-a obećali u sljedećoj nadogradnji broj zastava podignuti s 3 na 5, dok će A i C zastavama kakve poznajemo sad biti smanjen perimeter u kojem iste možemo osvajati. Novi raspored bi trebao smanjiti neminovni kaos, a istovremeno poboljšati dinamiku igre.

Fog of War, mod koji je već prije najavljen stiže 16.11. u sklopu prvog BF1 Battlefesta. Biti će to Team Deathmatch mod s drastično umanjenom vidljivošću uzrokovanu maglom, bez mini mape i s isključenim imenima suigrača. Već vidimo, biti će to jedan zbilja atmosferičan mod, za razliku od klasičnoga TDM-a.

Napominjemo, idući mjesec stiže prva besplatna mapa imena Giant’s Shadow, dok će vlasnici Season Passa prvu ekspanziju dobiti tek u ožujku 2017. godine.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.