• PS4

Gran Turismo Sport

DATUM IZLASKA: 17.10.2017.

IZDAVAČ: Sony Interactive Entertainment

DEVELOPER: Polyphony Digital

ŽANR: Simulacija vožnje

Gran Turismo Sport igramo u 4K i 60 fps-a na PS4 Pro

Polyphony Digital je objavio na koji način će Gran Turismo Sport biti poboljšan na PlayStation 4 Pro.

Napisao  Nedjelja, 06 Studeni 2016

Kazunori Yamauchi, legenda Polyphony Digitala i Gran Turisma, je 2. studenog na PlayStation 4 Pro eventu održao tehničku prezentaciju pod nazivom "Technical Vision for Gran Turismo on PS4 (Pro)", a sada su na službenoj stranici igre objavljeni i detalji koji su bili prikazani. Sasvim očekivano, Gran Turismo Sport će isto dobiti poboljšanu verziju za Sonyjevu napredniju verziju PlayStationa 4. Od najznačajnijih stvari je podrška za HDR i prikaz u 4K i 60 sličica u sekundi. 

Gran Turismo Sport je još jedna u nizu od igara koje se neće prikazivati u nativnoj 4K rezoluciji, već će developeri ostvariti prikaz koristeći checkerboard tehniku upscalea o kojoj se dosta priča kada se spominje PlayStation 4 Pro. Nativna rezolucija igre će biti 1800p kao i kod većine igara koje koriste ovu metodu, a iako nije navedeno, očekujemo da će igrači na 1080p TV-ima dobiti bolju kvalitetu slike zbog veće nativne rezolucije i korištenja supersamplinga.

Polyphony je razvio vlasiti sustav za HDR i obećavaju do 100 puta veću brightness razinu od one u standarnim kamerama što znači da će podržavati sve postojeće HDR ekrane ali i buduće ekrane s osvjetljenjem do čak 10000 nits-a. GT Tonemap će omogućiti punu podršku između SDR i HDR. Wide Colour će povećati colour space za 64% od sRGB-a. Kaz je izjavio kako će Gran Turismo Sport zbog ovih tehnika biti prva Gran Turismo igra koja će na najtočnijii način prikazati legendarnu Ferrari crvenu boju. Sve detalje možete pročitati ovdje.

Gran Turismo Sport izlazi iduće godine ekskluzivno za PlayStation 4. Igru ćete moći isprobati na Reboot InfoGameru koji počinje u utorak, 

PS2MASTER
2016 Stu 06 10:39:41 PM
EDIT :

nvm
viper89
2016 Stu 06 10:47:39 PM
Sve je to navedeno u clanku, kao i link na sam source.
Poanta tvog posta?
Nexus
2016 Stu 06 10:56:34 PM
Quote:

Sve je to navedeno u clanku, kao i link na sam source.
Poanta tvog posta?
Pa možda stranci čitaju portal...joj tebe!
PS2MASTER
2016 Stu 06 11:00:35 PM
Quote:

Sve je to navedeno u clanku, kao i link na sam source.
Poanta tvog posta?


Baš niš
Zero
2016 Stu 07 01:29:05 AM
Bit će zanimljivo za vidjeti koliko je podrška za VR utjecala na prezentaciju i hoće li se to očitovati u vidu lošijeg AA i nižeg anisotropičkog filtriranja (što i nije nepoznato za PS4). PD je odličan dev,  ali ni oni nisu svemogući, što se i vidi s obzirom koliko im treba vremena za pojedinu igru. Nakon dolaska programera iz Turn 10, barem bi se zvuk trebao popraviti. Outsourcing modeliranja automobila i sličnih segmenata je još uvijek nepoznanica za PD. Kompromisa u tom slučaju negdje mora biti. Ako je to samo vrijeme, još je i dobro.
Ulogiraj se da bi komentirao.