Mass Effect: Andromeda donosi bitan novitet u razvoju likova

Baš kao što i dolikuje početku "novog" serijala, čeka nas popriličan broj novosti, a izostavljanje klasa likova dat će dodatnu dubinu prilikom kreiranja likova.

Napisao  Utorak, 08 Studeni 2016

Jučer je na tradicionalni N7 Day objavljen novi trailer, kao i nove informacije o nadolazećem Mass Effect: Andromeda, a danas je pred nama brdo novih informacija, zahvaljujući GameInformeru i NeoGAF-u.

Jedna od najvećih novosti u odnosu na početnu trilogiju Mass Effect uklanjanje je sistema klasa likova. Prijašnji sistem će u Mass Effect: Andromeda biti zamijenjen razgranatom mapom vještina u kojoj će Ryder birati ono za što se želi specijalizirati.

Naravno, kad se odabere određeno polje koje obuhvaća slične vještine, napretkom i razvojem otključavat će se bonusi za odabrani stil igranja, a tako će se otključavati titule slične Adeptu u Vanguardu iz prva tri nastavka. Jedino nas zanima kako će ta sloboda biranja biti objašnjena u svijetu igre, jer znamo da u originalnoj trilogiji, recimo, nisu svi likovi mogli koristiti "biotic" napade.

Ostale novosti, iz kojih izdvajamo upotrebu "melee" predmeta i oružja (mačevi, čekići), dinamički "cover" sistem kao u The Last of Us, korištenje jetpacka u borbi, izostanak paragon/renegade sustava, možete pronaći na NeoGAF-u, a sad još jednom uživajte u traileru.

Zero
2016 Stu 08 05:02:40 PM
Zanimljive promjene stižu. S obzirom da neće biti klasa, očekujem onda nešto slično sphere gridu iz FFX. Hibridne klase će vjerojatno biti moguće, ali pitanje je koliko će to biti isplativo. Što je ok. Pozdravljam izostavljanje paragon/renegade sustava. Da taj sistem ima neku konkretniju svrhu u ME svijetu, u stilu reputacije na osnovu koje bi sporedni NPC-i reagirali, ostavljanje bi imalo smisla. Ovako je to bila samo kozmetika koja je više odmagala igraču, pogotovo s tim očitim nakaradnim plavo/crvenim izborom.
Ulogiraj se da bi komentirao.