Sharefactory postaje još moćniji: stigla je podrška za gifove, 1080p snimanje, photo mode...

Video entuzijasti će obožavati mogućnosti iz nove nadogradnje.

Napisao  Četvrtak, 10 Studeni 2016

Sharefactory, Sonyjev alat za editiranje videa na PlayStationu je postao još moćniji. Zbilja, nismo sigurni postoji li uopće neki sličan alat koji je toliko jednostavan za upotrebu, a opet je poprilično natrpan mogućnostima.

Pa krenimo redom. Možda najzvučnija nova mogućnost su gifovi, odnosno njegova kreacija. Sharefactory 2.0 nadogradnja donosi mogućnost kreacije gifova iz video snimki do 10 sekunda dužine. Na njih je potom moguće lijepiti tekst po želji, a za tu svrhu je uvršten i novi font – Impact, popularnije zvan "meme font".

Uncharted 4 gif kreiran u potpunosti u Sharefactoryju.

Snimanje u 1080p, kolaži, brže "eksportanje"...

Tu je i Photo mode koji donosi mogućnost kreacije kolaža. Tako ćemo moći odabrati do 6 slika, kombinirati s njima popularne filtere koji su dostupni i za video uratke. Kolaž zatim možemo spremiti na USB, isprintati i zalijepiti na frižider. Ili gdje god. Mi već imamo par favorita iz Dead or Alive 5.

Uncharted 4 kolaž

Kao što je i obećano na predstavljanju PlayStation 4 PRO konzole, ona će biti u mogućnosti snimati sadržaj u punih 1080p linija ili uzimati screenshotove u 4K rezoluciji, a nova SF nadogradnja donosi upravo tu mogućnost. Nažalost, standardni PS4 će i dalje snimati u 720p rezoluciji.

Od ostalih novosti izdvojili bismo još Pan & Zoom mogućnost po kojoj se, na primjer, proslavio PewDiePie. Renderiranje videa sada će se odvijati 20% brže, a tu su još i novi stickeri, kao i ponešto osvježeno sučelje.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.