Respawn: Još uvijek ne znamo hoće li izaći Titanfall 3

Usprkos obećanjima EA-a da će podržati franšizu, čini se da sve ovisi o samo jednom bitnom faktoru.

Napisao  Četvrtak, 17 Studeni 2016

Titanfall 2 izašao je prošli mjesec, a redakcija FFA odmah ga je svrstala u sam vrh najboljih igri ove godine (sve možete provjeriti u našoj recenziji - KLIK). Slično su postupile i mnoge druge redakcije, no jedino u čemu je Titanfall podbacio je, nažalost, prodaja koja je u ovom trenutku razočaravajuća.

Prema nekim statistikama, Titanfall 2 prije izlaska nije uspio ponoviti rezultate svojeg prethodnika, iako je ove godine po prvi puta izašao i za PlayStation 4, uz PC i Xbox One.

"Još uvijek ništa ne znamo. Ako se pita kritiku, Titanfall 2 je veliki uspjeh. Jako smo zadovoljni recenzijama i pozitivnom atmosferom. Kad je prodaja u pitanju, još uvijek je prerano govoriti. Definitivno bismo željeli proširiti priču i cijeli univerzum", rekao je u intervjuu za Glixel Vince Zampella, šef Respawna.

Čini se da je sada sve u rukama izdavača, ali i igrača koji su prepoznali kvalitetu Titanfalla 2, no ne u tolikom broju kao što se nadao Electronic Arts.

Tek ćemo vidjeti hoće li odabrani period za izlazak biti koban za franšizu jer se išlo protiv dva izravna FPS konkurenta. Battlefield 1 je tako privukao ogroman broj igrača, ne samo kvalitetom, već i smještanjem igre u Prvi svjetski rat (pročitajte recenziju), dok se Call of Duty svake godine tradicionalno dobro prodaje, bilo zbog inercije publike, bilo zbog ovogodišnjeg remastera (pročitajte recenziju singleplayer kampanje).

Zanimljivo, ovogodišnji COD djelo je studija Infinity Ward, upravo onog studija koji je nakon velikog uspjeha s Modern Warfare napustio Zampella i osnovao Respawn (i kasnije izdao prvi Titanfall). Kako god, držimo palčeve Respawnu i čekamo potvrdu tog trećeg Titanfalla.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1