Obećanje ludom radovanje: Peter Molyneux bi želio napraviti Fable 4

Bivši gazda Lionheada kaže da bi volio raditi na nastavku slavnog serijala.

Napisao  Petak, 25 Studeni 2016

"Ludost je što se ne radi na Fable 4. Volio bih napraviti Fable 4, a studio je pokušao krenuti u tom smjeru. Ipak, trebalo je okupiti originalnu ekipu koja je radila na serijalu", rekao je Peter Molyneux u intervjuu za GamesRadar.

Nikada zapravo nismo mislili ništa loše o gospodinu Molyneuxu koji je u gaming industriji došao na loš glas kao čovjek koji obećava brda i doline (neke od ideja koje je imao ipak su bile revolucionarne), ali je u stvarnosti teško dolazilo do realizacije. Na prvi pogled čini se da je njegovim stopama krenuo i Sean Murray, ali to je ipak neka druga priča.

Molyneuxova izjava ipak nas je natjerala da se prisjetimo da igre iz Fable serijala nisu uopće bile loše, upravo suprotno. Tri nastavka koja su izlazila u razdoblju od 2004. do 2010. pokušavale su redefinirati RPG žanr i kreirati igru (svijet) koja se fokusira na međusobne odnose, razvoj likova, humor i posljedice odluka koje igrači donose tijekom igranja.

Sa sigurnošću možemo tvrditi da je Fable jedan od klasika gaming industrije.

Nažalost, nakon neuspjeha igre za Kinect, Fable Adventures, studio Lionhead počeo je rad na multiplayer naslovu Fable: Legends koji je otkazan, a studio ove godine zatvoren.

Brzo nakon zatvaranja studija, počele su kružiti informacije da je Fable 4 trebao biti smješten u viktorijansko doba, kao daleko mračniji i provokativniji nastavak, uz hrpu crnog humora. Zato, ako se Microsoft (ili bilo koji drugi studio) odluči za rad na novom nastavku, sigurno ćemo to pratiti, a Peter Molyneux, ako će uopće imati veze s igrom, sigurno neće obećavati sve i svašta, naučio je to na teži način.

viper89
2016 Stu 25 12:49:51 PM
To nek si prica na kavi s Murrayem  :roll
maximalni
2016 Stu 25 12:54:11 PM
Murray je tek padawan.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1