Relaksirajuća zaraza u vidu Stardew Valleyja stiže na konzole

Hit igra sa Steama uskoro uzima žrtve i na konzolama.

Napisao  Srijeda, 30 Studeni 2016

Sjećate li se Harvest Moona sa Super Nintenda? Ili Harvest Moon: Back to Nature s prvog PlayStationa? Radi se o roleplay igrama gdje biste kao gradski dečko/cura završili na farmi preminulog člana obitelji, a cilj vam je bio vratiti istu u život te se uklopiti u seosku zajednicu. Iako premisa ne zvuči nešto atraktivno, Harvest Moon igre imale su u sebi onaj neki faktor relaksacije zbog čega se i danas – 15-ak godina poslije sa sjetom prisjećamo tih dana.

Upravo te igre su bile uzor Eric Baroneu, čovjeku koji je samostalno, osluškujući prijedloge zajednice igrača kreirao Stardew Valley. Igru, koja kao i njezini spiritualni prethodnici na prvu ne izgleda posebno atraktivno, ali kada je pokrenete gotovo sigurno će vas "uzeti". Od pozadinske glazbe pa do karakternih osobina žitelja Stardew doline, sve odiše tolikom simpatičnošću koja pruža onu dozu pozitive koja svakom gameru s vremena na vrijeme može dobro doći. S obzirom na općenito sve mračniju tematiku današnjih igara.

Stardew_Valley_žena.jpg

Eee bit' ćeš mi žena i rodit ćeš mi djecu i zalijevat ćete mi paprike i čuvati kokoši...

Dječji izgled neka vas ne zavara, jer radi se o igri s prilično dubokim mehanikama na svim poljima koje bi mogle zadovoljiti široki krug igrača – od ljubitelja RPG-a, pa do pobornika sandbox buildera. Stardew Valley tako donosi RPG elemente u vidu razvoja opreme i duboke interakcije s NPC-evima, izgradnju farme i vođenje ekonomije na istoj, dozu avanture i akcije u mračnim pećinama... U prilog kvaliteti igre dovoljno govori i skoro savršen prosjek ocjena na Steamu gdje je igra dostupna još od početka ove godine. A od idućeg mjeseca igru možete igrati i na konzolama! Naime, Stardew Valley na PlayStation 4 i Xbox One stiže u srijedu 14. 12. Točno na vrijeme, uoči nadolazećih blagdana, za podizanje raspoloženja i trošenja slobodnog vremena.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1