Dead Rising 4 izlazi danas, pročitajte zašto je tamanjenje zombija prošlo solidno kod kritike

Najzabavnija koljačina zombija se vratila u istom stilu.

Napisao  Utorak, 06 Prosinac 2016

Dead Rising 4 izlazi danas, dok je embargo na ocjene istekao još jučer. Na Metacriticu trenutno drži ocjenu 76/100 što je prilično solidno, te drži korak za prošlim nastavcima koji su također držali slične ocjene. Dakle, očekuje nas prilična doza zabave za sve ljubitelje zombi survival beat 'em up igara koja će zadovoljiti sve fanove serijala. Dead Rising je tako još luđi, još zabavniji, te po svemu sudeći prilično lakši od prethodnika. U nastavku prenosimo dojmove kritičara koji su već imali prilike odigrati igru.

Game Informer – 8.75/10

Kolega iz Game Informera hvali odluku developera da se posveti razvoju igre u smjeru da je prilagodi samostalnom igranju u single player modu. Tako iz Game Informera daju preporuku svima koji vole igrati kao "one man army" uz obećanje da će im se igra sigurno svidjeti. Također, velika pohvala ide u smjeru developera zbog potpunog ukidanja bilo kakvih vremenskih ograničenja u misijama, što je u samom startu serijala bila jedna od glavnih značajki igre (po njima i najiritantnija). 

IGN – 8.1/10

 Iz IGN-a poručuju da je "četvorka" napredovala po pitanju onih osnovnih gameplay mehanika, te da se radi o najboljoj igri u serijalu. Za razliku od prošlih igara, čak je i priča ponešto zanimljiva što ovu igru čini "nečim više od same zombi koljačine".

dr4.jpg

Frank West se vratio, a kakav bi to bio fotograf da ne iskoristi svaku moguću priliku za selfi.

GamesRadar+ – 4/5

Za razliku od Game Informera, GR+ odluku za ukidanjem vremenskog ograničenja u misijama je dočekao na nož. Prema njima, ta odluka developera je donekle zatomila napetost po kojoj je serijal bio poznat. Međutim, na kraju stoji zaključak kako svaku moguću manu prevladavanju određeni pozitivni pomaci, što na samom kraju stvara najzabavniji DR dosad.

Destructoid – 7.5/10

Iz Destructoida zamjeraju brojne promjene po pitanju prepoznatljivog dizajna igre, ali istodobno šalju pozitivnu preporuku onima koji su tražili nešto više od Dead Risinga, u vidu zanimljivije priče i manje strašnije atmosfere. Također, lokacije u igru su okarakterizirane kao jedne od najzanimljivijih u serijalu, uz bok Fortune Cityja iz "dvojke". 

Polygon – 8/10

Kolege iz Polygona hvale božićnu atmosferu u igru, koja koliko je bizarna – toliko je i umirujuća. S druge strane, zamjeraju developerima odluku da pojednostave sistem spremanja pozicija, dok je istovremeno igra prilično lakša, a oružja moćnija. Recenzent tako unutar 20 sati igranja nije poginuo niti jednom.

Gamespot – 7/10

Kao i kolege s Polygona, tako i iz Gamespota zamjeraju olakšavanje igre do te mjere da ona više nije izazovna. Međutim, naglašavaju da bi se takav pristup gameplayju mogao svidjeti nešto opuštenijoj publici, jer koljačina zombija na milijun načina uz kokice također može biti zabavno.

CroZac_Drake
2016 Pro 06 11:06:57 AM
DR nema na PS4, jel tako? Bar ne ovaj nastavak?
Densetsu
2016 Pro 06 11:30:15 AM
Quote:

DR nema na PS4, jel tako? Bar ne ovaj nastavak?


Samo prva dva su dostupna na PS4.
Ulogiraj se da bi komentirao.