Novi detalji o nadolazećem Xbox One Experience updateu i X360 BC-u

Ako ste dosad pratili Microsoftove najave za Xbox One, onda vjerojatno znate i da opsežni update, pod nazivom Xbox One Experience, dolazi 12. studenog ove godine. Između ostaloga, najavljeno je i na koji način će inicijalno funkcionirati Xbox 360 emulacija, te podrška za DLC-e.

Napisao  Srijeda, 28 Listopad 2015

Prema objavi Game Informera, igrači ne mogu očekivati da će preko Xbox One konzole moći kupiti DLC sadržaje za Xbox 360 igre, već će to biti potrebno učiniti preko Xbox.com stranice, ili pomoću Xbox 360 konzole, u slučaju da je još uvijek posjeduju.

"Naime, u ovom trenutku BC (backward compatibility) ne omogućuje emulaciju X360 trgovine, te je nove (X360) igre potrebno kupiti preko Xbox Live servisa na X360 ili Xbox.com", izjavio je Microsoftov predstavnik. Također, planirana je podrška predviđena kako za digitalne, tako i za igre na diskovnim medijima.

Novi Xbox One Experience update donosi novo sučelje, softversku podršku za DX 12, hrpu novih mogućnosti (poput već poznatog OneGuidea), veću brzinu i potpunu integraciju s Windowsima 10. Ukratko, predstavlja nezobilazan update za svaki Xbox One. Što se tiče BC-a, u početku će biti podržano preko 100 X360 naslova, dok će podrška u nadolazećim mjesecima samo rasti. Što je najbolje, stare igre, ukoliko to i dalje omogućavaju na X360, podržavaju multiplayer i na Xbox One, te neke napredne funkcije, poput snimanja gameplaya. Zacijelo razlog više za veselje svih Xbox One gamera s pozamašnom kolekcijom X360 igara od kojih se i dalje ne žele odvojiti.

Više o Xbox One Experienceu možete pročitati ovdje.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1