Dropbox dostupan i za Xbox One

Dropbox, aplikacija za pohranu i dijeljenje podataka u oblaku napokon je u redizajniranom i prilagođenom formatu dostupna i za Xbox One.

Napisao  Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
Iako je već duže vrijeme za Xbox One dostupan i Microsoftov OneDrive, velik broj korisnika Dropboxa tražio je uvrštavanje službene podrške i za spomenutu konzolu. To se napokon i dogodilo, pa sada imamo i alternativu za streamanje i pohranu vaših podataka putem internetske veze. Ovo je zapravo bilo samo pitanje vremena, jer je tim iza Dropboxa već najavio da im je cilj biti prisutni na što više platformi, dok je Xbox One u srži Windows 10 uređaj.

Dropboxov inžinjer Rudy Huyn je izjavio ovom prigodom: „Željeli smo olakšati pristup i dijeljenje datoteka na najvećem ekranu u vašoj kući. Zbog navedenog razloga odlučili smo aplikaciju dodatno prilagoditi TV ekranu (tamnija pozadina, veći font, prilagođenost sučelja kontroleru i sl.). Ovo će omogućiti korisnicima da bezbrižno pristupaju dvojim sadržajima bez potrebe za uključivanjem HDMI kabela, spajanja prijenosnika ili korištenja USB memorije.“

Kada se ulogirate u Dropbox, moguć je primjerice upload slika s Kinecta ili USB-a, ili dijeljenje datoteka odnosno streamanje u sličnim aplikacijama, kao što je VLC medijski player za Xbox One.

U Dropboxu naglašavaju kako će od aplikacije pored gamera imati koristi i razvojni programeri na Xboxu One, zbog jednostavnog pristupa bitnim datotekama pohranjenim u oblaku.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno