Bethesdin kreativni direktor Todd Howard postao dio AIAS-ove Kuće slavnih

Todd Howard, kreativac pod čijim su kormilom The Elder Scrolls i u novije vrijeme Fallout serijali postali toliko cijenjeni i priznati, napokon je dobio nagradu koja to dostojno i reprezentira.

Napisao  Srijeda, 14 Prosinac 2016
The Academy of Interactive Arts and Sciences (AIAS) je i službeno imenovala Todda Howarda kao dvadeset drugu osobu koja je zaslužila ovako veliku čast ušavši u AIAS-ovu Kuću slavnih. AIAS-ove nagrade inače slove za svojevrsnu verziju gaming Oscara.

Prijašnji dobitnici su primjerice kreator Metal Gear Solida Hideo Kojima, Blizzard suosnivač Mike Morhaime, Valveov predsjednik Gabe Newell, kreator Civilizationa Sid Meier, kreator Dooma i Quakea John Carmack, Shigeru Miyamoto kao kreator Super Marija i Zelde, Hironobu Sakaguchi kao kreator Final Fantasyja...Sve redom impresivna imena industrije, koja stoje iza najdražih i najuspješnijih igara kroz povijest.

Mike Fischer, predsjednik AIAS-a izjavio je sljedeće: „Znam kako su mnogi od nas u industriji videoigara proveli bezbroj sati u svjetovima koje je Todd stvorio. Ona nas je potaknuo na ponovno razmišljanje o vezi između igrača i igre, kao i širenja mogućnosti pričanja priče unutar medija koji toliko volimo.“

Todd Howard primit će nagradu na dvadesetoj svečanosti dodjele D.I.C.E-ovih nagrada 23. veljače 2017.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget