Dva profesionalna PlayStation 4 kontrolera puštena su u prodaju, ovo su njihove prednosti

U prodaju su puštena dva kontrolera za kompetitivne igrače koji svojim mogućnostima debelo nadmašuju standardne kontrolere.

Napisao  Subota, 17 Prosinac 2016

Svi ćemo se složiti, Sony je napravio odličan posao s Dualshock 4 kontrolerima za PlayStation 4. Pogotovo ta činjenica stoji ako aktualni službeni kontroler usporedimo s prethodnom inačicom. Međutim, dečki iz Microsofta također su napravili jako dobar posao sa svojim Xbox One kontrolerom, koji je u Elite inačici za PRO igrače postao još atraktivniji i konkurentniji.

Iz Sonyja su se tako odlučili krenuti drugačijim putem, pa umjesto samostalnog razvoja naprednijeg i skupljeg kontrolera udružili su se s Razerom i Naconom, priznatim proizvođačima gaming periferije. Tako su ovih dana u prodaju puštena čak dva nova kontrolera od koji svaki ima svoje prednosti, oba su isključivo žičana zbog nižeg odziva što je iznimno bitno kod ozbiljnog igranja, a zajedničke osobine su im visoki stupanj ergonomije i prilagodljivosti. Ovo su kontroleri za profesionalne igrače koji igračima pružaju iznimno bitnu prednost u kompetitivnom igranju.

Razer Raiju

Razer-Raiju.jpg

Razerov kontroler izdvaja se prema dodatnim triggerima i bumperima (R i L tipke) koji su smješteni na samoj pozadini joysticka (slika desno), moguće im je prilagođavati hod kao i kompletno odvojiti od kontrolera. Prema prvim recenzijama, pozadinske R2 i L2 tipke su prilično prirodno smještene te u praksi omogućavaju bržu reakciju u FPS-ovima. Same tipke su "hiperresponzivne", što znači da reagiraju i na najmanji dodir te zatno brže od običnog PS4 kontrolera.

Na analog palice se mogu pričvrstiti posebne gumene kapice koje pružaju veće trenje. Podsjećaju na popularne "Orbove", međutim, ove su bitno kvalitetnije i način postavljanja je takav da su "gumice" maksimalno fiksirane na palice.

Tu je i kontrolna ploča na dnu kontrolera koja podsjeća na onu s Xbox kontrolera, gdje je moguće putem dodira tipki isključiti mikrofon, pojačati glasnoću zvuka i slično.

Cijena: €169.99

Nacon Revolution Pro Controller

Nacon_revolution_pro.jpg

Casual igračima ime Nacon ne govori previše, međutim, radi se o firmi koja proizvodi iznimno kvalitetnu gaming periferiju. Prema prvim recenzijama izgleda da ni Revolution Pro kontroler ne odstupa od postavljenog standarda.

Uistinu, ovako kontroler je zaista impresivan, a možda i najintrigantnija mogućnost je promjena težine. Naime, kontroler dolazi sa setom utega, čijim odvajanjem ili postavljanjem možemo prilagoditi težinu istog vlastitim preferencijama.

Na poleđini kontrolera se nalaze četiri M tipke kojima je moguće dodijeliti sve standardne "iks, kocka, trokut, krug" tipke, a s pripadajućim softverom moguće je svaku tipku mapirati i na drugo mjesto. Također, putem istog softvera moguće je prilagoditi osjetljivost analog palica i dead zona. Također, sviđa nam se i D-Pad koji za razliku od standardnog kontrolera ima osam standardnih smjerova.

Cijena: €110.00


Nažalost, oba kontrolera još uvijek nisu dostupna na ovim prostorima. Poslali smo upite svim većim dobavljačima, stoga ćemo vas promptno obavijestiti o dostupnosti.

Icek™
2016 Pro 17 12:35:47 PM
Čak bih mogao staviti na stranu njihovu ružnoću i kupiti ih, ali se ne bih mogao nikako natjerati ponovo igrati sa žičanim controllerom. Elite controller mi je puno bolji od običnog na Xboxu i perfektno radi bez kablova, ne znam zašto je Sony mora staviti kabel, bilo to responzivnije ili ne...
Fenix
2016 Pro 17 02:08:34 PM
Pa radi perfektno, ali milisekunda je ponekad bitna, pogotovo u kompetitivnom gamingu. Niti jedan ozbiljan igrac tu nece odabrat wireless opciju, a njima su namijenjeni ovi kontroleri.
Icek™
2016 Pro 17 09:10:00 PM
A to stoji :D A šta je sa nama neozbiljnim gejmerima koji želimo ozbiljan controller? Kad sam uzeo Elite, više se nisam vraćao na normalan X1 controller, volio bi takav i za PS4.
F_i_C_O
2016 Pro 17 10:10:54 PM
Quote:

A to stoji :D A šta je sa nama neozbiljnim gejmerima koji želimo ozbiljan controller? Kad sam uzeo Elite, više se nisam vraćao na normalan X1 controller, volio bi takav i za PS4.


[member=2]Icek™[/member]

a možda nešto ovakvo?

https://scufgaming.com/s/collections-xbox/

imam njihov kontroler za ps4, i mogu reći da sam jako zadovoljan sa njime

https://scufgaming.com/s/infinity4ps/
Icek™
2016 Pro 17 10:22:13 PM
E to te ja pitam  8)  Za X1 mi ne treba, pošto imam Elite, ali za PS4 bi definitivno mogao piknut jednog, totalno kič kričavog  :roll  Oni prodaju isključivo svoje ili možeš slati vlastiti controller na preradu, kao kod Colorware-a recimo? Jer na PS4 naizmjence igram sa Crystal i 20th Anniv. controllerima (jedan se puni s drugim igram), treći mi fkt ne treba, a ova dva mi je žao prodat.
F_i_C_O
2016 Pro 17 10:41:17 PM
Mislim da imaju servis, ili su bar imali servis za preradu kontrolera

https://scufgaming.com/s/ps4-sendin/

sad pise *** Send in service has been temporarily suspended. *** ,koliko ce to potrajati ne znam.
Icek™
2016 Pro 17 10:45:48 PM
Poslat ću im mail kada bi moglo biti opet available i sredit su oba controllera. Tnx man  :ay:
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Gamer on budget