DOOM: Dokumentarni film u tri dijela opisuje dramu razvoja igre koja zamalo nije izdana

Poznati YouTube gaming kanal NoClip donosi nam izvrstan dokumentarac o tijeku razvoja četvrte igre Doom serijala.

Napisao  Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016

Razvoj igre tekao je gotovo 10 godina i u to vrijeme koncept igre je nekoliko puta radikalno izmijenjen. Sudbina igara s razvojem koji se u toj mjeri odulji te zakomplicira nerijetko je takva da igra nikad ne vidi svijetlo dana ili da uslijed nedostatka vizije te mijenjanja razvojnih timova igra ozbiljno podbaci kvalitetom.

Doom (2016) jedan je od pozitivnih primjera koji je unatoč nebrojenim razvojnim problemima na kraju postigao značajan uspjeh kako na tržištu tako i od strane stručne javnosti. Podsjetimo, igra je na nedavno održanim The Game Awardsima nominirana za najbolju igru godine, a osvojila je čak dva prva mjesta u kategorijama najbolje akcijske igre godine te najboljeg zvuka. Osim intervjua s programerima i prepričavanja kronologije razvoja igre s minucioznim detaljima, posebna poslastica ovog dokumentarca je i uvid u nikad viđene scene ranih verzija igre.

viper89
2016 Pro 19 03:40:03 PM
obavezno pogledajte, odlican dokumentarac
someone
2016 Pro 19 07:01:42 PM
Doom me nimalo ne zanima ali pogledao sam dva dijela i odlični su mi. Dečki su stvarno super otkačeni i vidiš kako se realizira neki projekt, od ideje do egzekucije.
Ulogiraj se da bi komentirao.