My Nintendo i novi sistem korisničkih računa iz Nintenda

Tijekom konferencije u Tokiju, Nintendo je predstavio novi sistem korisničkih računa i nagrađivanja, stvoren kako bi povezivao sve moderne komunikacijske uređaje, počevši od Nintendovih konzola, pa sve do PC-ja i smartphonea.

Napisao  Četvrtak, 29 Listopad 2015

Tako je korisničke račune moguće otvoriti putem e-maila, Nintendo ID-ja ili praktički bilo koje aktualne socijalne mreže (Facebook, Twitter, G+). S Nintendo računom moguće je dodavati prijatelje, a najavljene su i mogućnosti poput osvajanja nagrada putem uobičajenog igranja igara, dobivanja popusta za kupnju Nintendovih proizvoda na datum vašeg rođendana i sl. Ovaj program, zvan My Nintendo, ustvari predstavlja zamjenu za nedavno ugašeni Club Nintendo program. Također, bodove će biti moguće osvajati i jednostavnim kupovanjem igara te dodataka igrama (iliti DLC-a).

Što se tiče naznake za mogućnost osvajanja nagrada u igrama, to bi vjerojatno impliciralo i mogućnost da Nintendo konačno uvodi program sličan trofejima ili postignućima kakav imaju Sony i Microsoft, no ostaje za vidjeti kako će Nintendo pristupiti ovom segmentu najavljenog programa. Pored ove obećavajuće funkcionalnosti, Nintendo je i najavio mogućnost čuvanja podataka i spremljenih pozicija "u oblaku", za kućne i prijenosne konzole.

U svakom slučaju, program nagrađivanja i lakše dostupnosti vašeg Nintedno računa doista zvuči obećavajuće, a ovo prvo je ujedno i nešto što bi rado vidjeli i kod ostalih proizvođača konzola, u slučaju da takav program uspješno, i ono najvažnije – na duže vrijeme i zaživi.

Dodajmo ovoj vijesti i kako Miitomo, prva Nintendova smartphone igra, izlazi u siječnju 2016. Uz Miitomo, Nintendo do 2017. planira izdati još 4 igre za tržište pametnih telefona.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.