Rijetko viđena umjetnost u igrama domaćeg studija CrobbitArts

Napraviti dojmljivu artističku igru je uvijek izazov. Srećom, CrobbitArts je jedan od studija koji dokazuje da se može kad se hoće.

Napisao  Utorak, 10 Siječanj 2017

CrobbitArts je jedan od domaćih indie studija i jednostavno smo morali napisati da od ovih dečkiju očekujemo i veće stvari u budućnosti. Zašto? Pa, u izuzetno zavidnoj konkurenciji njihova indie igra In Memory, crtana samo olovkom na papiru (onom pravom!), relativno nedavno je dospjela u finalni izbor za puzzle platformera godine prema kriterijima engleske TIGA-e, odnosno neprofitne zajednice nezavisnih proizvođača softvera.

Da igre doista mogu biti umjetničkog izričaja dokazuje i ova kratka, ali iznimno dojmljiva igra o odnosu između majke i djeteta. Uostalom, uvjerite se sami:

Josip Makjanić, programer i umjetnik CrobbitArtsa potvrdio nam je da rade na novom, zasad neimenovanom projektu koji će također koristiti tradicionalne animacijske tehnike. Mi im želimo svu sreću, a sudeći prema inozemnom interesu za njihov rad, ne sumnjamo da ćemo za ovaj studio i njihov angažman još čuti.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno

  • 1
  • 2