PlayStation Plus i XBLG generirali preko 3 milijarde dolara prihoda u 2016.

Nevjerojatna statistika o digitalnoj distribuciji igara na konzolama.

Napisao  Utorak, 17 Siječanj 2017

Svakim danom sve više smo uvjereni kako je digitalna distribucija igara budućnost gaminga, a s njom je također prilično vjerojatan i onaj ishod kojeg se mi u relativno nerazvijenim zemljama najviše pribojavamo – bliži se vrijeme kada će klasične konzole postati prošlost, a igre ćemo streamati s različitih servera putem internet konekcije. Shvatili su to i u Nintendu, pa tako i oni sa Switchom uvode svoj koncept plaćanja za online igranje.

U korist tezi ide i ova nevjerojatna činjenica iz naslova. Naime, kako je izračunao specijalizirani portal SuperData, Sony i Microsoft su na svojim pretplatama za online igranje samo u protekloj 2016. godini uprihodili preko 3 milijarde dolara! S obzirom na to kako je broj PlayStation 4 igrača u svijetu gotovo duplo veći od Xbox One igrača, jednostavno je zaključiti kako je od tog kolača približno 2 milijarde završilo u Sonyjevim džepovima.

Porez na budale

Da stvar bude još zanimljivija, igraći na konzolama su u protekloj godini na digitalni sadržaj utrošili 6.6 milijardi dolara, dakle, tek nešto više nego dvostruko od onoga za online igranje. Sada možemo doći do sigurnog zaključka: pretplate za online igranje su tzv. porez na budale, jer svjesni smo činjenice da sav taj novac ne odlazi na unaprjeđenje serverske infrastrukture, kao što ni ne odlazi na bolju ponudu "besplatnih" igara.

 

viper89
2017 Sij 17 12:41:09 PM
sve ce se isplatit kada Knack dodje u ponudu
Yakuza_stinger
2017 Sij 17 12:43:07 PM
Life of Black Tiger će uzrokovat rušenje servera poradi pomame za igrom. Mark my words, young ones!
CroZac_Drake
2017 Sij 17 01:58:48 PM
Obrćem te, okrečem.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget