Ključne osobe iz Konamija prelaze raditi u Kojima Productions

Konami je u sve većim problemima nakon raskida poslovnog odnosa s Kojimom.

Napisao  Utorak, 17 Siječanj 2017

Već svi znamo da je Kojima nakon prekida poslovne suradnje s Konamijem osnovao vlastiti nezavisni studio i zadržao Kojima Productions ime u kojem je već zaposlio brojne ključne osobe iz bivšeg Kojima Productionsa. Legendarni Yoji Shinakwa je od samog početka bio uz Kojimu, kao i MGSV producent, Kenichiro Inaizumi.

Kojimin studio je u prošloj godini itekako dobro napredovao, a ekipa je već počela raditi i na Death Strandingu za koji okupljaju vrhunske developere, a tu je i direktna suradnja sa Sonyjem i Guerrilla Games koji su im pružili svoj Decima pokretač i tehničku podršku. Nedavno smo saznali da je predsjednikom Kojima Productionsa postao i bivši predsjednik Konami Europe, Shinji Hirano.

MGS5 Funton 4 1024x576

Simulacija Kojiminog zapošljavanja.

No to nije sve. Izgleda da Kojima i dalje zapošljava svoje bivše kolega pa su se tako i brojni drugi pridružili redovima u novom studiju. Jackie Tan, gameplay dizajner kojeg smo mogli vidjeti puno puta u gameplay prezetnacijama na sajmovima poput E3, se isto pridružio Kojimi kao i Masaki Saito. Chihoko Uchiyama i Yasuhiro Kawakami su isto tako prešli raditi kod Kojime. Zanimljivo je da je jedan od najvažnijih dizajnera za FOX pokretač, Akio Sakamoto, isto zaposlen u novom Kojima Productions studiju. Uz sve to, dobra suradnja iz prošle igre se isto nastavlja pa tako na glazbi radi Ludwig Forssell.

Ovo su svakako zanimljive informacije i izgleda da je produkcija na igri počela punom parom, baš kako je i Kojima najavio krajem prošle godine. Death Stranding još nema datum izlaska, a Kojima je objavio da će igra izaći prije 2019. godine, ekskluzivno za PlayStation 4.

F_i_C_O
2017 Sij 17 01:20:22 PM
sqtko.jpg

Bolje ni ne zaslužuju ser*nje iz Konami-a, jos samo da propadnu pa da budu prisiljeni prodati licence za silent hill i metal gear solid  :D

Kabegami
2017 Sij 17 01:27:07 PM
Konami drugo niti ne zasluzuje. Sve svoje serijale polako unistavaju.

Kad se sjetim one MGS igre sa zombijima (jel jesu to uopce zombiji?) koju su najavili... Umjesto da su angazirali Platinum za MGR2... Ne pise im se bas najbolje.
S1r1uS
2017 Sij 17 06:10:21 PM
Genijalno...možemo očekivati epic igru...
buz
2017 Sij 17 06:39:29 PM
A šta su čekali do sada?
K.
2017 Sij 17 09:38:00 PM
Mother Base se polako puni... Samo S rank, Hideo. Samo S rank.
Solid Snake
2017 Sij 19 10:06:25 AM
Quote:

Ključne osobe iz Konamija prelaze raditi u Kojima Productions


a3h0kDp.jpg
Ulogiraj se da bi komentirao.