Nakon gotovo četrdeset godina od izlaska Apocalypse Now sada (možda) dobivamo i videiogru

Kultni (anti)ratni film Apocalypse Now (baziran na romanu Heart of Darkness) iz daleke iz 1979, jednako kultnog redatelja Francisa Forda Coppole, napokon će dobiti i svoju verziju u obliku videoigre.

Napisao  Srijeda, 25 Siječanj 2017
Bolje ikad nego nikad, rekli bismo. Coppolin filmski studio American Zoetrope odlučan je da zajedno s grupom veterana iz industrije videoigara napravi psihološki survival horor s elementima RPG-a, koji će ujedno biti baziran na filmu Apocalypse Now.

Sam Francis Ford Coppola u izjavi za medije izjavio je kako budno motri industriju igara, te kako smatra da su današnje platforme dostigle zavidu tehnološku razinu za prikazivanje smislenih priča.

Igrači će uskočiti u ulogu satnika američke vojske Benjamin Wilard (glumio ga je Martin Sheen) koji lovi odmetnutog pukovnika Waltera Kurtza (Marlon Brando), koji je na svoju stranu uspio okupiti i domorodačka plemena u Kambodži. S obzirom da se radnja odvija u vrijeme Vijetnamskog rata, očekujte sve ono najgore od ljudske vrste što i sami možete očekivati. Za bolju predodžbu naravno da je preporučljivo pogledati i sam film.

Neka od upečatljivijih imena osoba koje rade na projektu su Montgomery Markland (producent za Wasteland 2 i Torment: Tides of Numenera), Rob Auten (dao doprinos u stvaranju scenarija za Gears of War, Battlefield, Far Cry, Tom Clancy igre te The Vanishing of Ethan Carter), Lawrence Liberty kao izvršni producent (također je bio u istoj ulozi za Fallout: New Vegas i DC Universe Online) i Josh Sawyer, direktor dizajna za Obsidian Entertainment, koji na ovoj igri radi kao specijalni savjetnik za segmente gameplaya i financiranja od strane zajednice.

Da, financiranje od strane zajednice odnosi se na namjeru da Apocalypse Now bude Kickstarter projekt, sve u namjeri da studio zadrži originalne ideje te kako ne bi dobili klasičnu pucačinu, što bi većina producenata priželjkivala (i u čemu leži najveći profit, ako igra bude dovoljno primamljiva igračima).

Gol je prilično ambicioznih 900 000 dolara na Kickstarteru, dok je planirani izlazak igre za 2019, otprilike na četrdesetu godišnjicu filma. Sretno im bilo!

CroZac_Drake
2017 Sij 25 08:25:55 PM
Zanimljivo... baš me zanima kako će izgledat sve to ako prikupe dovoljno novaca.
Icek™
2017 Sij 26 09:50:35 AM
$900k samo? To će biti za isplatu plaća kvalitetnom timu, a gdje je licenca i marketing? Nekako ne gajim prevelike nade...
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1