PlayStation VR će imati vlastiti procesor

Sony je na Unite 2015 konferenciji potvrdio ono što smo već dugo nagađali.

Napisao  Ponedjeljak, 02 Studeni 2015

Gospodin Ram Madhavan iz SCE America je na Unite 2015, developer konferenciji, izlagao o PlayStation VR uređaju oko kojeg se Sony sve više fokusira.

Najzvučnija informacija je ta da će Playstation VR imati vlastitu procesorsku jedinicu! Za sad o procesoru ne znamo ništa detaljnije, osim toga da je "moćan".

Što sve to sve skupa znači? Znači da PS VR ipak neće imati ulogu parazita na PlayStation 4 procesoru, te da će određene kalkulacije moći izvoditi samostalno. Dakle, developerima koji razvijaju PS VR igre ostaje više resursa za dodijeliti samoj igri, a nama pruža bolje performanse u igrama. Ipak, preostaje za vidjeti hoće li to donijeti i do povećanja cijene samog uređaja, koju su analitičari do sad predviđali na 300$.

Da podsjetimo, PlayStation VR je Sonyev konj, u sad već zakuhtaloj utrci (do naših novčanika) uređaja koji obećavaju imerziju u virtualnu stvarnost. Predviđa se da bi uređaj police trgovina mogao ugledati u prvoj polovici sljedeće godine.

Cijelo izlaganje s Unite 2015 konferencije možete pogledati ovdje:

voltriz
2015 Stu 02 03:35:18 PM
Virtual Sex remaster se ceka.
Ambivalent_
2015 Stu 02 03:43:05 PM
Čini mi se da je jedini tehnički zahtjev po pitanju same konzole izvođenje u 60 fps-ova. Ako je to zaista tako, to je najbolje moguće rješenje.
ikral
2015 Stu 02 04:17:25 PM
S obzirom što sve danas ima procesor u sebi, sasvim očekivano. Za mene je PS4+PSVR istinski generacijski skok koji čekam, tako da, uz simulacije vožnje koje su izašle i izlaze, jedva čekam sve to ukopcati doma i ne izlaziti više NIKAD :)
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget