Posljednja verzija Unreal Enginea 4 donosi i eksperimentalnu podršku za Switch

Posljednje ažuriranje za jedan od najznačajnijih i najpoznatijih pokretača (Unreal Engine 4.15) donosi i toliko potrebnu podršku za Nintendo Switch.

Napisao  Srijeda, 15 Veljača 2017
Iako je Epic Games potvrdio da će Nintendo Switch biti podržan, ta podrška je ipak trenutno eksperimentalna. Bez obzira na to, proizvođači će biti u mogućnosti raditi igre u Unreal Engineu 4 za Switch od današnjeg dana, ako to žele, dakako.

Verzija UE 4.15 između ostalog donosi i razna poboljšanja na polju stabilnosti, performansi, manjeg zauzeća CPU-a, redukciji niskorezulucijskih artefakata i menadžmentu automatskog memoriranja. Osim unapređenja pokretača, poboljšanja su primjetna i u razvojnom sučelju, od smanjenja vremena potrebnog za kompajliranje, do ubrzanja i poboljšanja performansi u izvođenju raznih programerskih zadataka.

Čitavu listu mnogobrojnih unapređenja možete provjeriti i ovdje.

Ako ste Nintendov fan, ova vijest vam je zacijelo dala razloga za optimizam - podrška za Switch je znak iznimne skalabilnosti najnovije iteracije UE-a. Ekipa iz Epica je učinila mnogo za Nintendo, s ovom objavom možemo biti malčice sigurniji da će i podrška 3rd party studija biti izraženija sada kad je potencijal nove konzole prepoznat od jednog softversko tehnološkog lidera kakav je Epic.

Yakuza_stinger
2017 Velj 15 09:54:11 PM
Ostaje vidjeti hoće li se Unity pokrenuti ili će opet po običaju kaskati
Pravednik
2017 Velj 15 11:15:33 PM
Nema taj engine što raditi na Switchu.
Unreal 2.5 i to je to.

Netreba gamerima još jedan Crysis na konzolama.
PS4 Pro nemože iskoristiti UE4 kako spada a ovi bi ga na Switch.
Kad bolje pogledam nije me ni briga, ionako nisam dio te publike a ko bude njegova stvar.
Ulogiraj se da bi komentirao.