PlayStation VR prodaja ide jako dobro, prodavaniji od Oculus Rifta i HTC Vivea zajedno

Iako je tek par mjeseci u prodaji, PlayStation VR već se prometnuo u lidera na tržištu VR uređaja.

Napisao  Ponedjeljak, 27 Veljača 2017

U razgovoru za New York Times, šef američke divizije Sonyja po prvi put je podijelio s javnosti brojke prodaje PlayStation VR uređaja za virtualnu stvarnost. Prema riječima Housea, zaključno sa polovinom veljače taj broj iznosi 915 tisuća prodanih primjeraka, što je svakako impresivna brojka.

Podatci su još impresivniji ako uzmemo u obzir direktnu prodaju konkurenata, koji su usput rečeno i 6-7 mjeseci dulje u prodaji. Tako je prema istraživanju analitičke tvrtke SuperData koju smo u više navrata već citirali, HTC u protekloj godini prodao 420,000 primjeraka svojeg Vivea, dok Oculus s Riftom broji nešto slabije rezultate prodaje u iznosu od 240,000 komada.

Prodaja VR uređaja tek treba eksplodirati

Ipak, treba uzeti u obzir kako je VR grana gaming industrije tek u začecima, dok razvoj PlayStation VR konkurenata na PC-ju još uvijek traje. Tako će u budućnosti stizati nove verzije uređaja, novi API-ji koji će omogućiti izvođenje VR sadržaja i na slabijim računalima. Također, puno se tu još ima za pitati i sam Microsoft koji je najavio penetraciju u to tržište, prvenstveno prilagodbom svojih Windowsa, a zatim i suradnjom s partnerima na podruučju hardvera.

Podsjećamo, PlayStation VR je na tržištu od listopada prošle godine, dok je u Hrvatskoj u prodaju pušten prošlog mjeseca. Mi smo se imali prilike družiti s njime jedno duže vrijeme, a naše većinski pozitivne dojmove pročitajte u FFA.hr recenziji.

Deadwalker
2017 Velj 27 10:06:47 AM
Nije ni čudno da se bolje prodaje imajući u vidu cijenu ulaganja u potreban hardware. PS VR je vrlo bitan za približavanje takvog iskustva igranja širim masama, iako najveći izazov bit će sada napraviti nekakve relevantne igre, odnosno da to nisu tech demoi ili jedan level / misija u AAA naslovima.
Kao što je GabeN rekao, treba sada napraviti dobre igre za VR, dok će u međuvremenu tehnologija napredovati i cijena cijelog iskustva padati.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget