• PC
  • PS4
  • XONE

Cities Skylines

DATUM IZLASKA: 10.3.2015. | PS4: 15.8.2017.

DEVELOPER: Colossal Order

ŽANR: Simulacija vođenja grada

USTUPIO IZDAVAČ: Paradox Interactive

Cities Skylines s novom ekspanzijom donosi kompletan prometni redizajn: stižu žičare, trajekti, nove prometnice

Nakon zabavnog Natural Disastersa, ekspanzije koja je u Cities Skylines dovela brojne načine za uništavanje naših gradova, vrijeme je za novu ekspazniju. Ovaj put nešto korisniju.

Napisao  Srijeda, 01 Ožujak 2017

Cities Skylines izašao je početkom 2015. godine, u pravo vrijeme da kao melem zaliječi sve naše rane uzrokovane razočaravajućim Sim City rebootom. Paradox je napravio zaista jako dobar posao, po popularnoj cijeni od $40 prezentirali su nam kako jedan pravi city builder treba izgledati. Velike mape, zoniranje industrije, simulirani promet, napredni alati za oblikovanje prometnica i još pregršt toga u kombinaciji s od početka dostupnim alatima za modere, Cities Skylines su već nakon dvije godine postojanja pretvorile u kultnu igru.

Promet je u ovoj igri sve. Ako imate lošu prometnu povezanost cijeli grad će kaskati. Hitne službe neće moći obavljati svoj posao i grad će biti u kaosu, stanovnici neće dolaziti na posao na vrijeme, resursi neće dolaziti u tvornice, a proizvodi na police trgovina. Ugoditi promet u gradu zaista je izazov, a relativno glup AI i nedostatak nekih osnovnih prometnih riješenja taj izazov ponekad su činili još i većim. Ipak, moderi su spašavali stvari, međutim, Paradox kroz nadolazeću Mass Transit ekspanziju pokušati će promet napraviti raznovrsnijim i pametnijim.

Nove ceste, prometna vozila i još brdo sadržaja

U osnovnu igru putem besplatne nadogradnje tako će ekipa iz Paradoxa implementirati razne nove algoritme koji će natjerati stanovnike da pametnije biraju prometnice (i njihove trake) kako bi lakše došli do cilja. Hitne službe pretjecati promet, a građani će im davati prednost, i to su samo neki od primjera djelovanja novih algoritama.

monorail.jpg

Monorails!

Unutar ekspanzije, koja se kao i svaka dosad plaća, stižu razni novi načini transporta. Stižu trajekti, žičare, baloni kao i jednopružna superbrza željeznica. Različite transportne pravce ćemo moći povezivati unutar hubova, pa će tako putnici unutar jednog objekta moći presjedati iz trajekta u autobus, ili iz autobusa u avion, što će pametnim planiranjem zasigurno imati veliki udio u pokušaju smanjenja prometnih gužvi.

Također, osim novih vrsta prometnica, mostova i kanala u igru stižu razne nove zgrade, achievementi, kao i novi načini logističkog upravljanja gradom. Još ne znamo točan datum izlaska ekspanzije, no pretpostavlja se kako će se to dogoditi do kraja ovog mjeseca.

Chono7
2017 Ožu 01 12:28:40 PM
Sad mi se opet igra ovo...
someone
2017 Ožu 01 01:31:06 PM
Šteta što igru mogu pokrenuti u 3 FPS-a jer sam inače fan tih City Buildera. Možda je vrijeme za novi PC.
Ulogiraj se da bi komentirao.