Oculus značajno "skresao" cijenu Rifta i Toucha

Čini se da je sve žešća konkurencija, ali i nedavno izgubljena sudska tužba od strane ZeniMaxa učinila svoje – Oculus je na GDC-u 2017. najavio veliko rezanje cijena svojih proizvoda.

Napisao  Srijeda, 01 Ožujak 2017

Tijekom Epicove prezentacije, Oculusov suosnivač Brendan Iribe najavio je neke od budućih Oculusovih poteza kako bi VR približili što većem broju ljudi. Potom je najavio kako će Oculus Rift u paru s dva Touch kontrolera ubuduće stajati 598 dolara, što je nezanemarivih 200 dolara manje u odnosu na prethodnu cijenu.

Samostalni par Touch kontrolera dobio je također rez u cijeni, sa 199 na 99 dolara, dok dodatni par Oculus senzora sada stoji 59 dolara u odnosu na prethodnu cijenu od 79 dolara.

Iribe je istaknuo kako povoljniji hardver u stopu prati i sadržaj u vidu softvera, s preko 100 igara koje podržavaju Touch kontrolere u paru s Riftom, te stotine igara koje su već dostupne za Oculus Rift na njihovoj vlastitoj platformi.

„Oculus i Facebook su okrenuti dugoročnoj budućnosti i ulagat ćemo u VR u sljedećim desetljećima“, završio je u pozitivnom tonu Brendan Iribe, nakon čega je uslijedila nova prezentacija VR igre Robo Recall na Epicovoj presici (koju je financirao Oculus).

Yakuza_stinger
2017 Ožu 02 07:10:01 AM
Žao mi je karmače, umjesto da se baviš pizdarijama, mogao si sprogramirat neki novi Quake u Lovercraft settingu i ostat faca. Ovako si propo, hihihi
Zero
2017 Ožu 02 09:14:02 AM
Uhljebio se kod gazde fejsa. :D Ja ga ne krivim, vjerojatno je tražio nešto novo za raditi, a programiranje za VR traži novi pristup.

S izjavom da planiraju dugotrajnu podršku vjerojatno su samo željeli istaknuti da ih izgubljena parnica protiv ZeniMaxa nije potresla. S obzirom da sada traže uklanjanje koda iz razvojnih programerskih paketa za Oculus, priča nije završena. Još će oni morati istresti kešovine za Zenimax, pored onih 500 mil. dolara koji su im dodijeljeni prvostupanjskom presudom. Valjda će se postići neku nagodbu i svi sretni.
Ulogiraj se da bi komentirao.