The Persistence: Svemir nikada nije bio toliko stravičan

Novi SF horor stiže ove godine ekskluzivno za PS4 i PS VR.

Napisao  Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017

Krajem siječnja odigrali smo Resident Evil 7 i uz pomoć PlayStation VR-a doživjeli novu razinu strave, pa The Persistence na prvi pogled izaziva zanimanje. Radnja se odvija 2521. na svemirskom brodu negdje duboko u svemiru. Naravno, događa se nešto nepredvidivo, članovi posade mutiraju u nekakve kreature, a glavni lik mora sve to preživjeti i pokušati pobjeći.

Tu je i dodatni "twist" - igra je proceduralno generirana, pa svaki put kad glavni lik umre, iz hibernacije se budi novi, a raspored prostorija, njihov izgled i neprijatelji na brodu se mijenjaju. Dobra stvar, ako se igra s VR-om, je gameplay baziran na stealthu, pa očekujemo puno šuljanja i provirivanja iz zaklona u pokušajima da se otkrije kakva opasnost je pred nama.

U The Persistence će biti i kooperativnog igranja. Dok će "glavni" igrač na glavi imati VR, njegov suigrač će uz pomoć mobitela ili tableta moći kontrolirati vrata, onesposobiti zamke ili utjecati na kretanje neprijatelja, a ako/kad umrete, može biti nagrađen, tako da se tu otvara niz različitih mogućnosti.

The Persistence još uvijek nema točan datum izlaska, no to bi se trebalo dogoditi tijekom ove godine.

Zero
2017 Ožu 13 01:03:26 PM
Čak ne djeluje toliko užasno koliko podatak da se radi o proceduralno generiranim nivoima u SF hororu. Kolika je šansa da to bude dobro?
Figo
2017 Ožu 13 02:47:49 PM
jako mala Zero... jedino šta je dobro u ovom naslovu je to da je exluziva za jednu platformu, pa možda tu ima nade da će napraviti kak spada.. ideja je zanimljiva, no ne vjerujem da mogu progutati ovaj zalogaj, barem prema traileru, ne izgleda baš pretjerano zanimljivo..
Ulogiraj se da bi komentirao.