For Honor: Ubisoft zabranio igranje tisućama igrača

Nakon što je početkom mjeseca upućeno upozorenje igračima koji na nepošten način prikupljaju iskustvo i nagrade, Ubisoft je počeo djelovati.

Napisao  Srijeda, 15 Ožujak 2017

Za one koji nisu stigli pročitati našu recenziju, For Honor je igra koja se fokusira na multiplayer, a igrači za sudjelovanje dobivaju iskustvene bodove i "loot" na kraju mečeva.

Prilično veliki problem je nastao kad su igrači shvatili da za nagrade zapravo ne moraju raditi gotovo ništa, osim pomalo se muvati po areni. Nedostatak mogućnosti da se takve igrače izbaci iz igre samo je dodatan doprinos, pa se mnogi od njih od početka samog meča bave "korisnijim" djelatnostima (gamerskim žargonom, odu AFK), a svog lika uz pomoć malo mašte i, recimo, najobičnije gumice namjeste da se neprestano kreće.

Takvo farmanje iskustva i nagrada izludit će druge igrače u timu, pogotovo ako odluče igrati na predviđeni način.

Situacija je dovela do objave od strane samog Ubisofta da im je rješavanje tog problema pri vrhu prioriteta. Sve se zahuktalo prošli tjedan kad su poslana prva upozorenja, a kulminiralo je isključivanjem igrača iz igre.

Konkretno, prema podacima iz Ubisofta, oko 1500 igrača dobilo je nepopularnu "bananu", odnosno tri dana zabrane igranja zbog AFK farmanja, dok je dodatnih 4000 "farmera" detektirano i nagrađeno upozorenjima.

Ubisoft upozorava da je takvo ponašanje protiv njihovog Code of Conducta, pa nekim igračima prijeti i potpuna zabrana igranja zbog varanja.

ludi_milesio21
2017 Ožu 15 01:05:42 PM
ubisoft dao nekome ban, da ne povjerujes :O
profMANTIKOR
2017 Ožu 15 01:14:57 PM
Uvijek je bilo sličnog farmanja u većini igri. Ne mora se Ubisoft ništa čuditi ili prijetiti kaznama. Sjećam se da se u početku GTA5 najviše vozilo jednu te istu stazu u krug samo da bi se dobili xp bodovi. Onda su developeri na vrijeme shvatili pogrešku i ubacili su patch u kojem dobivamo jako malo xp za iste krugove. Na taj su način učinili dvije odlične stvari: riješili se boostera i natjerali sve ostale da igraju igru i isprobaju i druge sadržaje koje mp pruža. To se jako lijepo vidi ako se pogleda profil igrača u GTA5 i da mu je max rank u trkama. Ili ako se usporedi kojom je brzinom dobio trofeje za max lv.

Po meni bi bilo bolje da naprave istu strategiju kao i u GTA5. Nek ubace opciju da vrate igrača u glavni izbornik, ako se "vrti" na istom mjestu. Nisu potrebne kazne, dovoljno je da inteligentno riješe problem ubacivanjem određenih tipki koje bi "sugerirale" da stvarno igrač igra igru, a da nije kontroler ostavljen, a lik negdje ispija makijato i gleda u zalazak sunca.

Ili još bolje, ako Ubisoft ima vremena...nek konačno naprave normalne mp trofeje i normalan način podizanja levela. Kad se sjetim onog AC Brotherhooda i "šamaranja" mrak mi pada na oči. Naravno, svi koji su se šamarali znaju o čemu pričam.  :D
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno