• PC
  • XONE

PlayerUnknown's Battlegrounds

DATUM IZLASKA: 21.12.2017.

IZDAVAČ: PUBG Corporation / Microsoft Studios (XONE)

DEVELOPER: PUBG Corporatio

ŽANR: Battle Royale

PlayerUnknown's Battlegrounds samo preko vikenda zaradio nevjerojatnih 11 milijuna dolara

Znate li uopće što je Battlegrounds?

Napisao  Utorak, 28 Ožujak 2017

PlayerUnknown's Battlegrounds je nastao kao ideja Brendana Greenea, te bi vrlo lako mogao postati potpuno novi žanr u igraćoj industriji. Naime, Brendan je čovjek koji je radio na Battle Royale modu igranja za ARMA serijal, nakon toga je licencirao taj mod i radio na igri H1Z1, da bi u konačnici stupio na poziciju kreativnog menadžera u studiju Bluehole, te pokrenuo spomenuti projekt.

Što je Battle Royale mod igranja i što je uopće Battlegrounds? U navedenom modu igranja oko 100 igrača iskače iz aviona s padobranima, te slijeću na otok površine 18x18 kilometara. U trenutku slijetanja nemaju nikakvu opremu, pa se moraju uputiti u potragu za oružjem kako bi preživjeli.

Cilj je svakom igraču doći do sigurne zone, jer se oko otoka steže obruč plavog polja koji ubija igrače. Međutim, kako se igriva površina steže, tako se igrači sve više pomiču prema centru sigurne zone, što dovodi do konflikta i borbe.

Igrači mogu putovati pješice ili raznim vozilima, a posljednji preživjeli igrač je ujedno i pobjednik jedne takve runde.

Igra je uspješno ušla u Early Access fazu, te je samo tijekom prošlog vikenda prikupila više od 11 milijuna američkih dolara. Bluehole je objavio kako je u jednom trenutku u igri bilo istodobno 67000 igrača, dok je čak 150000 njih gledalo stream putem Twitch kanala.

CroZac_Drake
2017 Ožu 28 05:32:30 PM
Ovo je nešto kao Hunger Games... zvuči stvarno dobro.
ZoNTrA
2017 Ožu 28 05:54:39 PM
Koliko sam vidio, nesto slicno King of The Killu. Cine se obje igre zabavne, ali imam dojam da je gameplay uzasno traljav. No ako ljudi to vole, tko sam ja da im sudim.
S1r1uS
2017 Ožu 29 12:54:00 AM
Ovo svi youtuberi poput jackafragsa igraju i djeluje full strava pogotovo u timu.
Chaky
2017 Ožu 29 10:24:30 AM
Koliko traje runda?
Shrab
2017 Ožu 29 12:17:16 PM
Proveo sam hrpu vremena u H1Z1: King of The Kill i sličnima. Ovo mi je dosad najbolja verzija Battle Royale-a (što ima smisla s obzirom da je ovaj tip i jedan od originalnih mod kreatora - nisam siguran sad jel on to sve smislija sam na početku, al nebitno).
Gameplay puno bolji od H1Z1: KOTK, igra radi sasvim solidno (sad rade na optimizaciji, tako da ce performanse bit još bolje). Što se tiče usporedbe, više oružja, bolja fizika (bullet drop itd) nego KOTK, i meni osobno bolje izgleda igra, i bolji mi je gameplay. Ja sam imao runde od 5 do 20-30 minuta najčešće. Ovih par u kojima sam pobijedio su bile tipa 20-30 min, našla se pokoja duža od 30 al jako rijetko. Mislim da činjenica da je velika većina streamera i youtubera prešla s KOTK i Arme na Battlegrounds dovoljno govori.  Ako nastave u ovom smjeru imat ćemo jako kvalitetnu Battle Royale igru. Već je super, a tek je early access.
Chaky
2017 Ožu 29 12:59:08 PM
Quote:

Ovih par u kojima sam pobijedio su bile tipa 20-30 min

To je ok. Po opisu mi je djelovalo masivno, pa sam mislio, da partija traje preko sata, ako dovoljno pozivis.

Ako te upucaju, mozes uci na "novi svijet" ili zujis do kraja partije?
Shrab
2017 Ožu 29 04:11:26 PM
@Chaky
Quote:
Po opisu mi je djelovalo masivno, pa sam mislio, da partija traje preko sata, ako dovoljno pozivis.
Kako ide prema kraju, sve brze se suzava teren, pa zato nikad ne traje predugo. Po meni bas onako, taman.
Quote:
Ako te upucaju, mozes uci na "novi svijet" ili zujis do kraja partije?
S obzirom da postoji Solo, Duo i Squad mode (solo, tim od dvoje, i tim od cetvero ljudi), imas opciju izaci odmah kad umres, a u ovima duo i squad, mozes i ostat spectate-at svoje.
Ulogiraj se da bi komentirao.