Battlefield 1 uvodi "Premium frendove" – mogućnost igranja na Premium mapama bez dodatnog plaćanja

DICE i Electronic Arts polako popuštaju pod navalom novih trendova u gaming industrije.

Napisao  Četvrtak, 30 Ožujak 2017

Vodeći ljudi Electronic Artsa i DICE-a napokon su shvatili jednu stvar. Sistem prodavanja mapa unutar Premium paketa koji košta skoro kao i cijela igra je zastario. Sami Premium sistem fragmentira zajednicu igrača, brojke igrača padaju, prijatelji u nemogućnosti zajedničkog igranja sele na druge igre, dok relativno nova igra kao što je Battlefield 1 polagano umire.

Kako bi spasili što se spasiti može, iz DICE-a od danas uvode Premium Friends uslugu, odnosno mogućnost igranja novih mapa ako se unutar partyja nalazi barem jedna osoba koja je zakupila Premium. Odlične vijesti? Pa da, jesu, ali postoji nekoliko caka.

Ako ne posjedujete premium nećete moći dvije stvari:

  • Nećete moći igrati s novim oružjima, te se neće moći spawnati u nova vozila. Naravno, ako unutar mape naiđemo na novi behemoth moći ćemo ući u njega, ali zaboravite na direktni spawn iz menija.
  • Nećete moći ostvariti napredak u igri u obliku XP-a, kao što nećete moći osvajati nove medalje i codexe. Ipak, sav ostvareni napredak će se spremiti, te će vam biti dodijeljen ako nekad u budućnosti odlučite kupiti Premium.

Dakle, ako imate prijatelja koji posjeduje Battlefield 1 Premium nažicajte ga da vas "pogura" na Premium mape. Ukoliko nemate takvog prijatelja, nažalost izvisili ste. DICE vas ne želi.

S1r1uS
2017 Ožu 30 04:37:07 PM
Kakvi čobani, pa nisu mogli nači gori način da proguraju premium, baš sam se nadao nečem normalnom tipa premium mape vikendom ak ne i potpuno free mape a ne ova jadna navlakuša.
viper89
2017 Ožu 30 04:38:25 PM
Free vikendi bi im bio odlican potez pa cak i jedan dan, taman ekipa proba i vise ce se tak odlucit kupit ovi sto hoce za stalno imat a i igra ce bit ziva.

EA nikako da skuzi. Al vidi se po broju igraca da pada, tako da skuzit ce samo sto ce igra i igraci nahebat.
Ulogiraj se da bi komentirao.