U Battlefield 1 konačno stižu klanovi, kao i čitavi niz promjena koje bi trebale vratiti igrače

Brže izdavanje nadogradnji trebalo bi vratiti igrače u igru.

Napisao  Petak, 07 Travanj 2017

Battlefield 1 je zabavan i kvalitetan proizvod. Međutim, biti ćemo realni (a to dokazuju i brojke), igra prilično brzo dosadi. Neke čudne game design odluke donijele su do rasipanja igrača, posebice veterana serijala. Prvenstveno se tu radi o manjku oružja i opreme uspoređujući s ostalim igrama u serijalu, kao i o nekim gameplay mehanikama koje idu na ruku nešto "casualnijim" igračima, poput favoriziranja granata o čemu smo detaljno pričali ovdje.

DICE se proteklih tjedana svim silama trudi dokazati igračima kako rad na igri nije završen nebi li se produžila trajnost igre (a i prodao pokoji Premium paket više), dok su jučer otišli korak dalje kad su objavili značajno frekventniji raspored izbacivanja nadogradnji. Tako će umjesto sezonskih nadogradnji koje dobivamo kvartalno nadogradnje sada stizati na mjesečnoj bazi. U praksi će to značiti brže detektiranje problema koje uoče igrači, kao i brži popravak istih. Jer svi znamo, nema ništa gore od nadogradnje koja jednu stvar popravi, a pokvari tri, pa ti sad čekaj tri mjeseca...

Klanovi stižu u Battlefield 1

Prva mjesečna nadogradnja tako stiže s prvim danima mjeseca svibnja, dok će tzv. Proljetna nadogradnja donijeti u igru dugo očekivane Platoonove, odnosno klanove kako ih se popularno naziva u drugim igrama. Iako nije otkriveno puno, to će biti onaj klasični sistem s vidljivim tagovima, klansko ratovanje na unajmljenim serverima, dok iz DICE-a  obećavaju kvalitetnije povezivanje squadova čiji članovi pripadaju u isti Platoon. Da li će to značiti mogućnost praćenja istih naredba iz više squadova, te u praksi simultano napadanje istih ciljeva s snagom od 10-15 igrača (ovisno koliko je igrača iz istog klana dostupno online)? Vrijeme će pokazati, dok proljetnu veliku nadogradnju zasigurno možemo očekivati do kraja mjeseca.

Također, s određenim žaljenjem vam moramo priopćiti vijest kako zaključno s 9. 4. DICE ukida "Premium frendove". Ukoliko ste propustili članak gdje smo predstavili koncept premium prijatelja, radi se o sistemu besplatnog igranja DLC mapa ako vas pozove igrač koji ima zakupljenu Premium uslugu. Dakle, imate još dva dana za "ogrebati" se.

19Marksman89
2017 Tra 07 09:09:56 AM
Tuga
Ulogiraj se da bi komentirao.