Steam uvodi prodaju sadržaja koji su kreirali korisnici

Novca nikad dovoljno! Barem tako misli sam vrh Steam korporacije.

Napisao  Petak, 06 Studeni 2015

Prema najnovijim informacijama developeri će uz pomoć modera biti u mogućnosti prodavati njihov sadržaj na službenim stranicama igre unutar Steam trgovine. Zarada će se dijeliti između samog proizvođača igre i modera, a u kojem omjeru  to ostaje za vidjeti.

Na upit Doug Lombardija da malo pojasni cijelu ovu situaciju, on je izjavio:

"Ova nova stavka trgovine (Item Store) je dizajnirana s ciljem da olakša proizvođačima uspostavu ekonomije unutar same igre ili da uspostavi prodaju individualnih stvari kozmetičke prirode. Dizajnirana je između ostalog i da se vrlo lako integrira unutar Workshopa (slično kao Team Fortress 2), tako da proizvođač može prihvatiti stvari kreirane od strane korisnika, koristiti te podatke za kreiranje definicije i cijena unutar Steam Inventory servisa i na kraju plasirati takav proizvod putem Steam trgovine. Steam se brine o checkout procesu, podjeli zarade između navedene dvije strane, te dostavi sadržaja krajnjem korisniku koji ga je platio. Vaša igra treba biti u mogućnosti pozvati Workshop za preuzimanje sadržaja u pravim okolnostima za vašu igru."

Postavlja se pitanje kakva je zapravo razlika između ovog sustava i mikotransakcija? Zapravo i nema razlike, osim što u ovom sustavu sadržaj kreiraju korisnici odnosno moderi, pa je sam proizvođač lišen takve obveze.

U kojem smjeru ide moderni gaming i ima li sve ovo smisla? Napišite vaša mišljenja u komentarima.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.