Jedna od najboljih igara ikad stvorenih dobila zasluženu modernu prilagodbu

Planescape: Torment Enhanced Edition dostupan na Steamu i GOGu.

Napisao  Srijeda, 12 Travanj 2017

Studio Beamdog je upravo objavio kako je Enhanced verzija Planescape: Tormenta dostupna na servisima Steam i GOG po cijeni od 19.99€.

Ova modernija verzija legendarnog klasika je dobila brojna ažuriranja u igranju, ispravke određenih pogrešaka pri izvođenju, ali uspjela je zadržati čari originala, sve zahvaljujući glavnom dizajneru Chrisu Avelloneu.

U potpunosti je prerađena glazbena podloga kako bi odgovarala današnjim modernim zahtjevima, te je implementirana podrška za 4K rezoluciju što će posebno biti korisno unutar korisničkog sučelja. Implementirane su i neke moderne mehanike sučelja poput označavanja kartica, zumiranja određenog područja, zapisnika borbe, brzog skupljanja predmeta i slično.

Sve nove mogućnosti Enhanced verzije možete isključiti ako želite uživati u originalnom Tormentu na kakav smo svi navikli.

Deadwalker
2017 Tra 12 10:44:19 AM
Sada više nitko nema ispriku da preskoči ovo remek-djelo.
Veigue
2017 Tra 12 11:06:26 AM
Zar to nije ona igra koji se kreša svakih pola sata? To je dobar razlog da se izbjegava.
Chono7
2017 Tra 12 11:09:23 AM
Nije, nesto si pobrkao. Ovo je izaslo sinoc.
Zero
2017 Tra 12 02:15:28 PM
Quote:

Sada više nitko nema ispriku da preskoči ovo remek-djelo.


Taj sam. :D Stavljam na listu prioriteta. Koliko sam vidio na GOG-u, nekima se sviđa što za razliku od Baldur´s Gate EE nisu išli korak dalje sa stavljanjem dodatnog (nepotrebnog) sadržaja u igri. Ni ja ne vidim potrebu za tim ako se radi o preradama klasika, kojima ne nedostaje ništa više osim osuvremenjene prezentacije.
Deadwalker
2017 Tra 12 02:40:58 PM
Moje mišljenje također.
Mislim, mogao si i do sada uz pomoć modova igrati igru u HD rezoluciji, no ovako nema problema sa skaliranjem levela (da sve bude presitno) + vjerojatno su sredili preostale mušice.
Čim sam vidio da je Chris Avellone ovdje sudjelovao, praktički no-brainer što se tiče kupovine.
Kada budeš igrao, javiš dojmove ofkors :D
Zero
2017 Tra 12 02:53:18 PM
Naravno, sve iz perspektive nekoga tko prvi put igra PT, heh. Btw. sudeći po Ederu na profilnoj, netko je zagazio u PoE. :ay:
Deadwalker
2017 Tra 12 03:00:09 PM
Konačno se ulovio za vrijeme godišnjeg. :)
Trenutno odrađujem questove u Defiance Bayu, došao do full partyja i igra se otvorila kako treba. Combat na trenutke zna baš biti izazovan, no dobro je da se nekim encounterima uvijek mogu kasnije vratiti kada ojačam party. I valjda nakon dugo vremena imam u RPG-u potrebu koristiti beneficije fooda, potiona i scrollova budući da su buffovi prijeko potrebni za preživljavanje težih situacija. Inače si kreirao ciphera, nekako mi najviše odgovara tematici igre.
Gušti, gušti :)
Zero
2017 Tra 12 03:12:32 PM
Cipher je super klasa. Samo što će te poprijeko gledati u igri zbog onoga što se događa u Drywoodu, a ljudi vjeruju da ima veze sa animancerima i cipherima. Al da, dobro će ti doći u nekim dijalozima (znam, i ja sam igrao s cipherom). :D Ako se odlučiš na grindanje u Caed Nua (opcionalno), to će ti oduzeti vremena, a zadnji boss tamo je ujedno i najzahtjevniji u igri, ne računajući još jednu opcionalnu borbu iz drugog DLC-a, s Llengrath i 2 zmaja.
Deadwalker
2017 Tra 12 03:53:59 PM
Bome je. Još sam si boostao dexterity i intelligence pa imam u biti odličnu rogue klasu s abilityjem crowd controla i ubijanja morala. :D
Što se tiče toga da me gledaju poprijeko, pojačao sam taj efekt tako što sam uzeo pale elf rasu pa sam vjerojatno u igri totalni freak :D

Inače mi je super gameplay, jedino je pathfinding u banani - kada bude uži level, redovito mi likovi zapinju i onda izgubim party membera samo zato jer recimo Eder nije bio u mogućnosti doći od točke A do točke B.

Glede Planescapea, računaj da veći dio igre ne budeš vidio nekog combata - to je skoro interaktivni roman s kvalitetom storytellinga kojeg se ne bi posramili ni ruski majstori pisane riječi :)
Veigue
2017 Tra 12 08:17:44 PM
Quote:

Nije, nesto si pobrkao. Ovo je izaslo sinoc.

Možda se nismo razumjeli ili sam ja krivo objasnio ili ti mene zajebavaš. Vjerojatno ovo zadnje. :)

Ma ne. Čuo sam za tu igru, ali ju nikad nisam igrao. Znam da ju je kolega black_out sa Gejmpleja hvali kad god je stigao, pa sam zato zapamtio. Ali netko mi je rekao da je igra šrot sa tehničke strane i da se zna krešati - iako mi je teško zamisliti da je gore od Fallouta dvojke koji ni sa patchevima nije nešto igriv - pa zato pitam.

Inače, vidim da je uploadana na Skidrow, pa možda skinem. Hvala na obavjesti (o izlasku igre) jer možda inače nebih ni pogledao tamo.
Zero
2017 Tra 12 08:25:57 PM
Uzmi GOG verziju, nikakve šabanske krekirane (?) verzije.: p

Quote:

Glede Planescapea, računaj da veći dio igre ne budeš vidio nekog combata - to je skoro interaktivni roman s kvalitetom storytellinga kojeg se ne bi posramili ni ruski majstori pisane riječi :)


Zadnje dvije igre koje sam odigrao su bile FPS i TPS horor. Tako da, spreman sam za zidove teksta i dobru priču, heh.
Deadwalker
2017 Tra 12 11:10:25 PM
[member=116]Veigue[/member]
Ne sjećam se da mi se igra ikada crashala, barem kada je u pitanju GoG verzija.
Chono7
2017 Tra 13 08:56:13 AM
[member=116]Veigue[/member] ali zaista je ova Enhanced verzija izasla 11.4. i prilagodena je modernim konfiguracijama, tako da je prerano govoriti o tehnickim problemima. To nije isti naslov kao vanilla.
Ulogiraj se da bi komentirao.