• PS4
  • Xbox One
  • PC

Final Fantasy XV

DATUM IZLASKA: 29.11.2016.

IZDAVAČ: Square Enix

DEVELOPER: Square Enix

ŽANR: Akcijski RPG

Final Fantasy XV će dobiti novu zakrpu koja bi trebala stabilizirati PS4 Pro performanse

Hoće li PS4 Pro vlasnici konačno dobiti priliku zaigrati FFXV bez problema s performansama?

Napisao  Petak, 21 Travanj 2017

Square Enix je najavio kako će Final Fantasy XV 27. travnja dobiti novu zakrpu koja nam donosi poboljšanju stabilnost u performansama za PS4 Pro konzole. Final Fantasy XV je na PS4 Pro bio posebno neugodno iskustvo zbog problema s framerateom i frame-paceingom. Zadnji patch je u potpunosti promjenio Lite Mode način igranja koji je bio daleko najbolja solucija za igranje na Pro konzolama budući da je taj mode jedini pružio donekle pravilan prikaz sličica na 30 FPS-a. 

Square Enix je kasnije eliminirao tu opciju i umjesto toga ubacio novi Lite mode koji je ponudio otključan framerate s ciljom od 60 FPS-a. Kako smo i očekivali, ovaj način je isto bio dosta loše odrađen budući da se igra vrtila najviše u framerateu od 35 do 45 sličica po sekundi. Pro igrači su još od izlaska dobili i High mode koji je omogućio izvedu u 4K rezoluciji ( upscale s 1800p checkerboard na 4K i supersampling za full HD ekrane) s naprednijim efektima. Ni ovaj prikaz nije pružio stabilne performanse budući da je igra imala i dalje problema s frame-paceingom.

Nikad dosta stabilnosti.

Sada dolazimo do nove zakrpe koja nam stiže idućeg četvrtka. Stable mode bi nam trebao pružiti stabilne performanse na 30 fpsa i, nadamo se, prikaz s ispravnim framepaceingom koji će osigurati glatki prikaz. Nova zakrpa nam donosi mogućnost podešavanja veličine fontova za igru, kao i povratak mobhuntova s posebnim ranking sustavom. Isto tako, nova glazba će biti dodana u in-game playeru.

Za trenutno stanje i više informacija o FFXV preporučamo vam detaljnu analizu od Digital Foundrya:

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.