Na krilima PlayStationa, Sony drugu godinu za redom završava s profitom u milijardama

Potencijalno odlične vijesti za sve nas stižu iz Tokyja.

Napisao  Ponedjeljak, 24 Travanj 2017

Sony je dugo godina pleasao po ivici bankrota. Sve dok na čelo kompanije nije stigao Kazuro Hirai. Popularni Kaz sva uzda Sonyja preuzeo je 2012. nakon godina zapaženog rada na nekim nižim pozicijama, te nakon temeljitog restrukturiranja kompanije napokon možemo reći da je Sony sada u stabilnom stanju. Odnosno – Kaz je uspio.

Naime, iz Tokyja su objavili kako je profit u fiskalnoj 2016. godini iznosio 2.6 milijardi dolara, što je već druga godina za redom s pozitivnim ishodom za Sony. Također, nakon iznimno loših rezultata, to je prvi put da Sony ima dvije pozitivne godine za redom još od 2001. godine.

Na krilima PlayStationa

Svakako nećemo pretjerati s tvrdnjom da je pozitivnim rezultatima uvelike pridonijela i PlayStation divizija, koja je nakon restrukturiranja odlično krenula u aktualnu generaciju konzola. Dok su na krilima te iste divizije pozitivno počele poslovati i ostale branše, gdje bismo mogli izdvojiti onu mobilnu diviziju, koja se na svjetsko tržište probila prvenstveno zahvaljujući iznimno kvalitetnim senzorima za kamere koje koristi gotovo svaki veći proizvođač mobilnih telefona i digitalnih fotoaparata. Također, ono što bi moglo iznenaditi većinu naših čitatelja, veliki skok dogodio se i u financijskom sektoru gdje na istoku Sony ima iznimno aktivnu ulogu na trižištu osiguranja, kao i u bankarskom sustavu sa svojom "imaginarnom" bankom.

Ipak, konkretnije o brojkama ćemo moći pričati tek krajem tjedna, kada će iz Sonyja objaviti detaljnije financijsko izvješće.

 

 

Emilijo
2017 Tra 24 12:23:19 PM
Tako je. Financijski izvjestaj stize 28., gdje cemo i saznati koliko je PS4 primjeraka isporucio Sony u proslom kvartalu i da li ce uspiti doesgnuti 60 milijuna, koliko su predvidali sa ovim zadnjim kvartalom.
Ulogiraj se da bi komentirao.