Kinezi uvode regulative koje štite gamere, izdavači moraju javno objaviti kakvi su izgledi kod "loot" kutija

Regulativa je već urodila pozitivnim pomacima.

Napisao  Srijeda, 03 Svibanj 2017

Mnoge živciraju, ali isto tako – mnogi će priznati kako je uvođenje "loot" kutija i sličnih im oblika u aktualne igre poput Overwatcha, Call of Dutyja, FIFA-e, kao i u mali milijun MMO igara dovelo do toga da igrači više igraju. Međutim, treba biti realan, pa zaključiti kako se ne radi o baš najmoralnijem pristupu. Jer, činjenica je, izdavači na primjeru loot boxova iskorištavaju ljudsku osobinu radoznalosti, koja pak stvara ovisnost tjerajući igrače, da iako su svjesni (pre)malih šansi za dobivanje atraktivnog predmeta, oni igraju i dalje kako bi otvorili još kutija. Ako u jednadžbu ubacimo mikrotransakcije i virtualne valute, zaključiti ćemo kako su igre danas u rangu igara na sreću, kao i institucija u obliku kasina i kladionica.

Najmnogoljudniju zemlju svijeta – Kinu, mnogi optužuju za zadiranje u ljudska prava, međutim, posljednji potezi koji dolaze iz te zemlje, pogotovo oni koji se tiču igranja i igrača dokazuju upravo suprotno. Tako su u Kini uveli regulativu koja će natjerati sve izdavače igara koji svoje igre žele distribuirati na njihovo tržište, da jasno naznače kolike su šanse za dobivanje svih itema.

Izdavači su imali dovoljno vremena da izigraju sistem

Izdavači su imali šest mjeseci da se prilagode, te je regulativa stupila na snagu jučer 2. 5. To su već javno napravili Riot Games i Valve, koji su na kineskom tržištu prisutni u obliku League of Legendsa i Dota-e. Zanimljivo, izgleda da je regulativa natjerala izdavače da ublaže šanse u svojim igrama, pa su brojni igrači već primijetili kako igrači u Kini sada imaju višestruko bolje šanse za dobitak atraktivnih predmeta. Jer, naravno, regulativa tjera izdavače da prilagode igru samo kineskom tržištu. Dok smo mi na zapadu i dalje prepušteni sami sebi.

U iščekivanju drugih izdavača da se prilagode novoj regulativi, poput Blizzarda i Electronic Artsa, očekujemo kako će regulatorna tijela naše Europske Unije krenuti u istom smjeru. I to jako skoro. Pa izdavače igara natjerati da jasno objave kolike smo budale.

Chaky
2017 Svi 03 12:12:31 PM
"Pa izdavače igara natjerati da jasno objave kolike smo budale."
:ay:  :sad  :klanjamse
maximalni
2017 Svi 03 03:48:13 PM
Nek Bungie objavi za Destiny, pa da ne moram dvojku kupovat. :P
Dom
2017 Svi 04 01:51:24 PM
Riot i valve su objavili podatke ,blizzard jasno još nije  :roll :roll

Inace ovo je povezano sa zakonom o kockanju (jako popularna stvar u kini i opcenito JI Aziji).
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1