505 Games će izdati novu igru od Remedyja

Talijanski izdavač će uložiti 7,75 milijuna eura i dobiti 20 godina ekskluzivnih prava za izdavanje nove Remedyjeve igre.

Napisao  Srijeda, 03 Svibanj 2017

Poznati finski developeri iza sebe već imaju ogromne izdavače poput Rockstara i Microsofta, a sada su se za novi projekt okrenuli prema manjem izdavaču, 505 Games. Talijanski izdavač možda nije i toliko prepoznatljiv no mnogi će ih prepoznati po brojnim manjim igrama poput Abzu, Adrift i Rocket League, a tu su i nešto veći naslovi poput Assetto Corsa, Sniper Elite, Armored Core i brojni drugi naslovi.

remedy

Remedy će sigurno biti veliko ime za 505 Games.

Remedy se na službenim stranicama pohvalio sa sklopljenim dogovorom za izdavanje njihove nove igre kodnog imena "P7". Već smo i ranije pisali da se radi o AAA igri koju će pokretati originalni Northlight engine, a sada smo dobili i novu informaciju da se radi o akcijskoj igri s pogledom iz trećeg lica. Upravo onaj žanr po kojemu je Remedy i najpoznatiji s igrama poput Max Payne, Alan Wake i Quantum Break.

Dogovor je pao

505 Games je uložio 7.75 milijuna eura u projekt i tako su osigurali 45% od buduće zarade i ekskluzivna prava na izdavanje igre u trajanju od 20 godina. To znači da bi Remedy trebao imati prava na svoj IP no da jedino 505 Games može izdati igru u dogovorenom razdoblju. Igra će biti dotupna u fizičkom i digitalnom izadnju, a sada će pored PC-a i Xbox One biti dostupna i na PS4. O ovome smo već pisali kada je Remedy prebacio svoj engine na PS4 platformu. Remedy je poručio kako će igra biti u novom univerzumu te da će pružiti zanimljivu priču i najdublje mehanike dosad u Remedy igri.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1