Konami i Maradona se pomirili, sada su najbolji prijatelji

Uistinu veliki preokret dogodio se izvan nogometnih travnjaka, kao i sudnice.

Napisao  Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017

Jedan od najvećih svih vremena – Diego Armando Maradona, legenda Napolija i Argetinske nogometne reprezentacije kojoj je "Božjom rukom" donio "ono" svjetsko prvenstvo, u posljednje vrijeme voli biti u centru pažnje. Tako se početkom prošlog mjeseca obrušio na Konami, koji ga je u svoj PES 2017. uvrstio navodno bez ikakvog dopuštenja.

Diegu je trebalo samo 7 mjeseci da shvati kako se njegov lik nalazi u igri, i to u MyClub modu gdje je, usput rečeno, igrač s najvećim ocjenama od svih u igri, čime ga je Konami titulirao kao najvećeg svih vremena. Maradoni, čini se, takva privilegija i ne znači previše, stoga je odlučio tužiti japanskog izdavača.

Hollywodski preokret

Već mjesec dana nakon tužbe argetinski El Eco prenosi vijest kako su Maradona i Konami postigli nagodbu. Konami je tako izvan suda isplatio nenavedenu cifru argetinskom velikanu, koja je sasvim sigurno zadovoljila njegove apetite. Međutim, dojučerašnji neprijatelji otišli su korak dalje, pa su sklopili ugovor kojim Maradona postaje ambasador igre i to sve do nogometne sezone 2020./2021.!

Dakle, nakon Electronic Artsa čiji FIFA serijal promovira veliki Pele, sada njihov najveći rival u vidu Pro Evlution Soccer serijala ima Maradonu kao ikonu za naslovnice. Tek ostaje za vidjeti hoće li Konami ovim potezom uspjeti ozbiljnije zaprijetiti položaju FIFA-e, koja je po zaradi daleko ispred PES-a. Nas financije pak i ne zanimaju previše. Najvažnije je da se svi vole.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1