• PS4
  • XONE

Red Dead Redemption 2

DATUM IZLASKA: 28.10.2018.

IZDAVAČ: Rockstar

DEVELOPER: Rockstar

ŽANR: Western akcijska avantura

Ovo nije Red Dead Redemption 2, već MMO smješten u doba Divljeg zapada

Screenshot koji je jučer procurio ipak nema nikakve veze s Rockstarom, a radi se sasvim novoj igri.

Napisao  Petak, 12 Svibanj 2017

Ako sagledamo činjenično stanje, screenshot opuštenog kauboja koji je mnoge podsjetio na Johna Marstona zapravo nije lažan, nego pripada igri Wild West Online. Riječ je o MMO naslovu za PC, barem tako tvrdi PCGamer.

Osim što su preuzeli vrijeme radnje i svijet, developeri Wild Westa Online navode da im je Rockstarov Red Dead Redemption direktna inspiracija, pa niti ne čudi da su mnogi igrači bili zbunjeni. No, možda je to upravo i bio cilj, budući da je već u planu Kickstarter kampanja koja će krenuti krajem mjeseca.

MMO smješten u doba Divljeg zapada? Može!

Već smo spomenuli veliki utjecaj RDR-a, pogotovo njegovog online dijela, no Wild West Online imat će jednu bitnu razliku - bit će to MMO naslov. Na igri radi novi studio 612 Games koji u ovom trenutku nastoji zaobići tipičnu mješavinu questova i grindanja i pokušava stvoriti otvoreni svijet u kojem će igrači zajedno živjeti i umirati (podsjeća li vas to na fenomenalnu seriju Westworld?).

Wild West Online

PvP borba bit će glavni pokretač borbe i akcije u Wild West Online.

PCGamer također otkriva da će Wild West Online biti nešto daleko više i kompleksnije od multiplayera koji smo igrali u RDR. Igrači će moći preuzeti ulogu farmera ili se baciti u potragu za zlatom, a izgradnja kampova i gradova, crafting, kao i prikupljanje resursa, imat će društveni aspekt kakav nalazimo u današnjim MMO igrama, priča Stephane Bugaj, dopredsjednik izdavača DJ2. Najavljena je smislena priča, likovi i motiviranje igrača na igranje, no još uvijek se raspravlja o konkretnom sistemu napredovanja, a igrači će biti u prilici odabrati život bandita i pljačkaša koji će imati određenu reputaciju i tako na sebe privlačiti pažnju lovaca na glave i predstavnika zakona.

wwo 2

Ovo definitivno podsjeća na Red Dead Redemption 2.

WWO ili RDR2?

Teško pitanje i velika dilema je pred vlasnicima PC-ja. Izlazak Wild Westa Online najavljen je za gotovo isto razdoblje kad i Red Dead Redemption 2. Da stvar bude još gora, Rockstar još uvijek nije potvrdio/najavio izlazak Red Dead Redemptiona 2 za računala, ali svi očekuju da bi se to moralo dogoditi (razlog se pronalazi u velikoj zaradi koju generira GTA V). Tako će WOO u svakom slučaju biti suočen s opakim konkurentom, a mi jedva čekamo nove vijesti iz jednog i drugog tabora.

FicoLegend
2017 Svi 12 11:41:49 AM
Ovo izgleda zakon!
Veseli me što im Kickstarter služi kao backup i eventualna nadogradnja te da imaju već napravljeno dosta toga. Zvuči ambiciozno, ali ne i nemoguće.
Chono7
2017 Svi 12 11:48:37 AM
Zvuci bolje od Star Citizena...
FicoLegend
2017 Svi 12 11:50:30 AM
Tek najavljeno - i dalje veća šansa da izađe dovršena verzija :roll
Chono7
2017 Svi 12 12:05:40 PM
Ahahahahaa!  :roll nisam siguran, ali mislim da je ovo prvi mmo u ovom settingu. Meni izgleda odlicno!
FicoLegend
2017 Svi 12 12:19:30 PM
I meni se čini da je prvi takav. Kad pogledaš, izgleda i jako lijepo. Definitivno pratim. Još Far Cry da dođe western era i ovo će za mene biti jedna od najdražih gaming godina. :D
Fan O'War
2017 Svi 12 12:49:43 PM
"Master race" ce se morati zadovoljiti s ovim ambicioznim projektom kad vec nemaju rdr2...
tenor.gif
viper89
2017 Svi 12 12:56:45 PM
Quote:

Zvuci bolje od Star Citizena...

hahahahahah care
Chono7
2017 Svi 12 01:25:28 PM
@Fan O'War  ubio gifom!  :roll :roll :roll
Yakuza_stinger
2017 Svi 12 01:33:37 PM
A što ako učenik nadmaši učitelja?

Pezantski rigoleto fest incoming?
Chono7
2017 Svi 12 01:53:40 PM
Ono kad MMO izgleda bolje na PCu nego AAA naslovi na konzolama  :pcmasterracechacha:
Ulogiraj se da bi komentirao.